Bu Protesto Farklı Protesto

Bu Protesto Farklı Protesto

Türkiye Romanlar Konfederasyonu, Truva Roman Dernekleri Federasyonu ve Çanakkale Genç Girişimci Romanlar Dernekleri, Kobani saldırıları nedeniyle Türkiye`de gerçekleştirilen terör olaylarını protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Fevzipaşa Mahallesindeki Zafer Meydanından yürüyüşe başlayan Roman vatandaşlar davul ve klarnetler ile “Çanakkale Türküsü” eşliğinde Kordon Boyunda bulunan Truva Atına kadar ilerlediler. Zaman zaman slogan atan vatandaşlar ellerindeki karanfilleri kordon boyunda yürüyen halka dağıttılar.

 

Truva atında kısa bir açıklama yapan Fevzipaşa Mahalle Muhtarı ve Çanakkale Truva Roman Dernekleri Federasyonu başkanı Hacı Ramazan Işıldak; "Biz Fevzipaşalılar Çanakkale`ye, Fatih Sultan Mehmet`in hatırasıyız, emanetiyiz. Bizler, bu topraklarda asırlardır hep birlikte Türkü, Laz`ı, Çerkez`i, Kürt`ü, Roman`ı kardeşçe yaşadık, bundan sonra da yaşamaya devam edeceğiz" dedi.  Çanakkale Truva Roman Dernekleri Federasyonu Basın Sözcüsü Özer Şut Truva Atında yaptığı basın açıklamasında;” Son dönemde ülkemizde ve şehitler diyarı Çanakkale`de yapılan gösteri ve eylemleri Türkiye Romanlar Konfederasyonu, Truva Roman Dernekleri Federas yonu, Çanakkale Genç Girişimci Romanlar Dernekleri olarak Yapılan Eylemlerin Ülkemize ve Şehitler Diyarı Çanakkale`mize Yakışmadığını ve Huzur Kenti Olan Çanakkale`ye Zarar Verdiğini düşünmekteyiz. 1915`te Kürd’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Roman’ı, Alevi’si, Sünni’si kahramanca çarpışarak aynı cephede 256 bin şehit vermiştir. Çanakkale Deniz Zaferinin lOO. Yıldönümünü kutlamaya hazırlandığımız şu günlerde bu tip eylemler Çanakkale Savaşlarının 100. Yıldönümüne zarar vermektedir. Burada Truva Roman Dernekleri Federasyonu olarak Tek bayrak, tek devlet Anlayışı Olan herkese Sağduyulu Olmalarını can-ı gönülden Temenni ediyorum” dedi. Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar ise yaptığı açıklamada;" Türkiye Cumhuriyetinin birliğine ve dirliğine, milli bütünlüğüne karşı olabilecek her şeyin karşısındadır Türkiye`de romanlar. Bunu herkes çok iyi aklına sokmalıdır ki; bu bir barış yürüyüşüdür. Ancak, memleketimizde, başımız sıkıştığında aradığımız polisimizi şehit edenlerin de karşısında olduğumuzu göstermek içindir. Askerimizle, polisimizle, milli bütünlüğüyle devletimizin tüm kurumlarıyla doğru ilişkiler kurmak, Roman vatandaşlarımızın da Türkiye`nin emniyet sübaplarından birisi olduğunu anlatmak istiyoruz" dedi.

 

Truva atında yapılan açıklamaların ardından yine davullar ve klarnetlerle ile yürüyen Roman vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldılar.