BU CESARETİ CHP'DEN ALDILAR

BU CESARETİ CHP

Çanakkale’de Yeşil Sol Partili 25 kişilik bir grup, AK Partili olduğunu beyan eden 4 vatandaşa öldüresiye saldırdı.

Yaralıları ziyaret AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Ayhan Gider, “Önce HDP, CHP’yle aynı hedefe sahip olduklarını söyledi. CHP’nin mitinglerinde Apo sloganları da atılınca, bunlar cesaret buldu. Bu olay, Çanakkale’ye yakışmadı” dedi.

 

Çanakkale, önceki gece alışık olmadığı bir manzaraya şahit oldu. Barbaros Mahallesi Dumlupınar Camii mevkide kahvehane ziyaretleri yapan Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Adile Yalçın’ın oy istediği bir vatandaşın AK Partili olduğunu söylemesinin ardından Yalçın’ın ekibinden bir kişi, Mustafa Kılıç isimli vatandaşa saldırdı. Araya giren vatandaşların sakinleştirmesiyle olay yatışırken, aradan bir süre geçtikten sonra saldırgan, beraberinde 25 kişiyle tekrar kahvehaneye gelerek vatandaşlara saldırdı. Olayda 4 kişi yaralandı.

 

“BİRİMİZ KÜRT, BİRİMİZ TÜRK, AYRI GAYRIMIZ YOKTU”

 

Yaşanan olayda saldırganlardan bazılarını 10 yıldır tanıdığını ifade Mustafa Kılıç; “Bize sorgusuz saldırdılar. Oradaki sorunları kaba kuvvetle çözmeye çalışıyorlar. Biz hangi devirdeyiz? Kaba kuvvetle şimdiye kadar ne çözülmüş ki? Darp edilen bir arkadaşımız Kürt. Ben Türküm. Aramızda ayrı gayrımız yok. Biz bu insanlarla 10 yıldır iç içeyiz. Birbirimizi tanıyoruz. Ama onlar içlerinde biriktirmişler seçim arifesinde geldiler gövde gösterisi yapmaya çalıştılar” dedi.

 

“SIRADAN BİR OLAY DEĞİL”

 

Beraberinde AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile yaralıları ziyaret eden AK Parti’nin Çanakkale Milletvekili Adayı Ayhan Gider, olayla ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yaşanan olayların Çanakkale’nin barış iklimine uygun olmadığını ve seçim sürecinin huzur içerisinde geçmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getiren Gider, son olayın adi bir suçtan öte, planlı bir organizasyon olduğunu belirterek; “Arkadaşlarımız önce sözlü ve ardından fiziksel saldırıya uğruyor. Olaylar bu kadarla da kalmıyor. Bu kişiler kahveden uzaklaştıktan sonra 25-30 kişi toplanarak, tekrar kahveye baskın vermişlerdir. Biz siyaset ve şiddetin yan yana olabilecek iki olgu olmadığı biliyoruz. Siyaset şiddet dışıdır. Şiddet siyaset dışıdır. Ne yazık ki bu konjonktürde bu tip şiddet eğilimli arkadaşlar öncelikle yanlarında gezdikleri adayın ve partinin sorumluluğundadırlar. Şiddet eğilimli kişileri adaylar yanlarında gezdiremezler. Tabii bunun münferit bir olay olmasını arzu ediyoruz ancak gittikten sonra geri gelip saldırının devam etmesi bunun sıradan bir adi olay olmadığı izlemini veriyor” dedi.

 

“KILIÇDAROĞLU, ÜÇ KOLTUK İÇİN BU TAVİZİ VERME”

 

HDP Eşgenel Başkanı Mithat Sancar’ın, “Kılıçdaroğlu ile stratejik hedeflerimiz örtüşüyor ve onu destekliyoruz” açıklamasının ardından birçok şeyin değiştiğini ve CHP mitinglerinde “APO” sloganlarının atılmasıyla birlikte bazı kesimlerin cesaretlendiğini ifade eden Gider; “Biz bu ve bunun gibi saldırıları şiddetle kınıyoruz. Ne ilimizde ne ülkemizde şiddete izin vermeyeceğimizi ısrarla bildiriyor, bu ve bunun gibi olayları şiddetle telin ediyoruz. Bunun ötesinde her fırsatta olur olmaz yerde sandık güvenliğini söyleyenlerin bugüne kadar sandıklarla ilgili hiçbir problem yaşamamasına rağmen her gün bu minvalde açıklama yapanların sandık güvenliğiyle ilgili neyi kastettiklerini gayet net görüyoruz. Demek ki Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi bu güvenlikleri sağlamak için bu tip yöntemlere başvuracaklar. Ancak şunu bilmelidirler ki biz Çanakkale olarak büyük savaşlara sahne olmuş topraklarda barışın

temsilcileriyiz. Tüm adaylara özellikle Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bu milleti germeyin. Buna hakkınız yok. Üç koltuk için olmayacak yerlere olmayacak tavizler vermeyin” dedi

 

“ŞİDDETİ TASVİP ETMİYORUM”

 

Yaşanan olayların takibini yapmanın devletin bir görevi olduğunu ve tarafların şiddetten uzak durması gerektiğini belirten Gider; “Biz Çanakkale olarak büyük savaşlara sahne olmuş topraklarda barışın temsilcileriyiz. Aklıselimin, iyi niyetin, hoşgörünün temsilcileriyiz. Ne burada ne de Türkiye'nin herhangi bir yerinde buna izin vermeyiz. Ben partilim veya partilim olmayan bu olaydan etkilenen tüm arkadaşlara sesleniyorum. Şiddete şiddet bizim tasvip edeceğimiz, hoş göreceğimiz bir şey değildir. Bunun gereği devlet görevlilerinin işidir” ifadelerini kullandı.