?Bu Nasıl İtfaiye?

?Bu Nasıl İtfaiye?

Turizm Bölgesi (!) olarak bölgeye turist davet eden Küçükkuyu´da çıkan bir yangında itfaiye erlerinin başlarında miğfer olmaması ve üzerlerinde özel kıyafet bulunmaması tepkilere neden oldu

Bu soruyu önceki gün binlerce yerli ve yancı turistin yaz sezonunda yaşadığı Küçükkuyu´da meydana gelen market yangınını izleyen yazlıkçı vatandaşlar sordu. Yangına müdahale için olay yerinde bulunan itfaiye ekibinde görevli erlerde miğferin bulunmaması ve kıyafetlerinin bir itfaiye erinin gibi değil yazlık tatilde bulunanlar gibi olması vatandaşların tepkisine yol açtı. Vatandaşlar Küçükkuyu Belediyesi itfaiye ekiplerini eleştirirken, ekiplerin yangına müdahale konusunda da başarılı operasyonlar gerçekleştirememesinden yakındı.

 

?Yangına doğru müdahale edilemedi?

Vatandaşlar, nereden çıktığı anlaşılamamasına rağmen elektrikleri kesildiği için kilitlenen fotosel kapılardan market içerisine girebilme başarısını gösteremediklerini iddia ettikleri itfaiye ekiplerinin üzerlerinde bu tarz yangınlarda kullanılabilecek nitelikte ve yeterince araç gereç bulunmamasını sert dille eleştirdi. ?Bu nasıl itfaiye? sorusunu soran vatandaşlar ekiplerin uzun süre markete girebilmeyi ve yangına müdahale edebilmeyi başaramadığını ileri sürdü.

 

Camlar kırıldı ama (!)?

Markete giriş yapamayan ve siyah dumanlarla kaplı mekana girebilmek için çareler arayan itfaiye erlerinin kazmalar ile market camlarını kırdıklarını ancak camları kırılan alanda raflar olduğu için buradan da mekana giremediklerini ileri süren vatandaşlar, ekiplerin daha sonra binanın yan duvarlarını kırarak içeri girmeye çalıştığını ifade etti.

 

Bu kez depoda engel çıktı?

Camlardan ve kapıdan mekana giremeyen itfaiye erleri daha sonra binanın yan duvarlarını kırarak içeriye müdahale etmek istedi. Balyoz ile duvarları kıran itfaiye ekipleri bu kez depoda bulunan poşet çuvalların engeline takıldığı gözlendi. Bir süre de buradaki poşetleri boşaltmak için çabalayan itfaiye görevlilerinin hayli zorlandıkları görüldü.

 

?Miğfer yok ve kıyafetler uygun değil?

Öte yandan yangını söndürmek için markete gelen itfaiye ekiplerinde görevli erlerin başlarında miğfer olmamasının kabul edilebilir olmadığını belirttiler. Aynı zamanda üzerlerindeki kıyafetlerin de asla yangın söndürme işinde kullanılacak nitelikte olmadığını ve normalde alevlere ve ısıya dayanıklı özel kıyafetlerin giyilmesi gerektiğine dikkatleri çekti. Vatandaşlar buna rağmen itfaiye erlerinin can siperane çalışarak ellerinden geleni yaptıklarını belirterek ?belki de oruç tutanlar vardı ama uzun süre fedakarca gayret gösterdiler? dedi.