Bu Bir Kanayan Yaradır

Bu Bir Kanayan Yaradır

MHP´li eski Başkan Yazıcı Sağlık çalışanlarına şiddet saldırılarının ´münferit bir olay´ olay olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi

MHP eski Merkez İlçe Başkanı Devrim Yazıcı geçtiğimiz günlerde meydana gelen doktora şiddet olayını ´kronikleşen bir şiddet sarmalı´ olarak değerlendirdi. Yazıcı, Türkiye´nin kanayan yaralarından biri olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin gün geçtikçe çok daha vahim boyutlara ulaşmakta olduğunu ve kimi zaman ölümle sonuçlanmakta olduğunu belirtti.

Söz konusu şiddet olaylarına  bir yenisi daha eklendiğine dikkatleri çeken Devrim Yazıcı "Lapseki eski Başhekimi şu an Kepezde aile hekimi olarak çalışan Çanakkalenin başarılı ve sevilen doktorlarından Mustafa Aydın Arıkan görevinin başında şuursuz bir vatandaş tarafından darp edilmiştir" dedi.

Bu üzücü olayın, toplumun sağlığını her şeyi üstünde tutarak Türkiye´nin her bir yanında gece-gündüz demeden, canla başla çalışan sağlık çalışanlarının hayatlarının ve sağlıklarının nasıl bir risk altında olduğunu göstermesi bakımından çarpıcı nitelik taşıdığını kaydeden eski MHP Merkez İlçe Başkanı Devrim Yazıcı şunları söyledi: " Bu olay ´münferit bir hadise´ olarak değerlendirilemez. Sağlık çalışanları giderek kronikleşen bir şiddet sarmalının içerisinde görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Artık sağlık çalışanlarına yönelik şiddete set çekecek, bu kör şiddetin önüne geçecek nitelikte yapısal önlemlerin vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi kaçınılmaz bir hale gelmiştir . Bu vesileyle Çanakkalemizin değerli Dr Mustafa Arıkan başta olmak üzere şiddet mağduru olan tüm sağlık personeline geçmiş olsun dileklerimi sunarım"