Bozdağ Byegm´nin Yabancı Gazeteci Heyetiyle Buluştu

Bozdağ Byegm´nin Yabancı Gazeteci Heyetiyle Buluştu

15 Temmuz Anma etkinlikleri kapsamında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Türkiye´ye getirilen yabancı gazeteciler, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bir araya geldi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın, Kültür ve Sanat Merkezi´nde gerçekleştirilen etkinlik öncesi Genel Müdür Mehmet Akarca ile birlikte Şehit gazeteci Mustafa Cambaz anısına BYEGM´de açılan ?Fotoğraflarla 15 Temmuz? sergisini gezdi.  

BYEGM Genel Müdürü Akarca, 15 Temmuz gecesi FETÖ´cü teröristlerin bombaladığı Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde, teröristlere meydan okuyan Bozdağ´a, BYEGM´nin TBMM´nin yıkılan duvarlarından düşen mermer parçaları ile hazırladığı kartlardan takdim etti.

Sergi sonrası 50 ülkeden gelen yabancı basın mensuplarına seslenen Bakan Bozdağ, 15 Temmuz Destanı´nın yazıldığı geceyle ilgili ayrıntıları paylaştı.

BYEGM Genel Müdürü Akarca da konuşmasını 15 Temmuz gecesi yaşananlara ayırdı. Akarca ?O geceden hatırımızda kalanlara bakacak olursak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın facetime bağlantısıyla halkı sokaklara daveti, Sayın Başbakanımızın bunun bir kalkışma olduğuna ilişkin televizyonlara yaptığı net açıklama, TBMM´nin tarihe altın harflerle yazılan kahramanlığı ve  Türkiye Büyük Millet Meclisi hainler tarafından bombalanırken ?Meclis kapanmamalı, yapacağımız şey burada ölmektir´ deme kahramanlığını gösteren Adalet Bakan Bekir Bozdağ´ın sözleridir? diye konuştu.

?Hain teröristler eğitim sistemine, emniyet teşkilatına, diğer bürokrasiye ve özellikle adalet sistemine sızmışlar? diyen Akarca, Bakan Bozdağ´a yargıya sızan hainleri hukuk içinde kalarak temizleme gayretlerindeki kararlılığı kutladı ve çabalarında başarılar diledi.