Bodrum´da Çanakkale Destanı

Bodrum´da Çanakkale Destanı

Çanakkale´nin aslanları 4 eksikle gittikleri Bodrum deplasmanında lideri Yusuf, Can Morgül ve Nuri Fatih´in birbirinden güzel golleri ile devirdi 1-3

Geçtiğimiz hafta Dersimspor´u mağlup ederek moral kazanan Çanakkale Dardanel dün de lider Bodrumspor´u deplasmanda mağlup ederek önemli bir başarıya imza attı ve rahat bir nefes alırken sonraki haftalar için umut vermeye devam etti.

Dersimspor maçında cezalı duruma düşen Uğur Uğur, Mertcan, Ahmet Sönmez ve kaleci Ceyhun gibi önemli oyuncularından yoksun çıktığı zorlu Bodrum deplasmanında müthiş bir galibiyete imza atarken çok önemli bir galibiyet ve 3 puan elde etti. Kırmızı Beyazlar lideri koltuğundan ederek 3 basamak geriye düşürürken puanını 18´e yükseltti ve son haftaya 13.sırada girdi.

Teknik Direktör Mehmet Özdemir 4 eksik oyuncudan yoksun çıkılan Bodrumspor deplasmanında kalede Ceyhun´un yerine Enes, savunmada Ahmet Sönmez yerine Yusuf,  kanatta Mertcan´ın yerine Batuhan ve forvette Uğur Uğur´un yerine Samet´e görev verirken, son haftalarda formu tatmin etmeyen Nuri Fatih´i kulübeye çekerek yerine genc Ufukcan´a forma verdi. Maçtan önce tribünlere "şehitler ölmez vatan bölünmez" yazılı Türk Bayraklı pankart asılırken, başlama vuruşu öncesi İstanbul´daki patlamalarda yaşamlarını yitiren şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken her iki takım oyuncuları da sahaya kollarında siyah kordela ile çıktı,, 

Bodrumspor taraftarlarının yoğun ilgi gösterdiği ve tribünlerde önemli destek verdiği tecrübeli rakibinin karşısına 19.6 yaş ortalamalı genç kadrosu ile çıkan kırmızı beyazlar, temposu yüksek maçın ilk yarısında neredeyse rakibine pozisyon vermezken, derli toplu geliştirdiği ayakların birinde 29.dakikada gol buldu. Kullanılan köşe atışını geriden gelen ve iyi izleyen Yusuf ayak içiyle yaptığı düzgün vuruş ile topu Bodrumspor filelerine yolladı. İlk yarıda daha iyi ve daha atak oynayan Çanakkale Dardanel soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya ev sahibi Bodrumspor iyi ve baskılı başladı. 50.dakikada kullanılan köşe atışında savunmaya kendini unutturan Tufan Zaid defansın arasından yükselerek vurduğu kafa şutu ile topu Enes´in uzanamayacağı köşeden ağlara gönderdi ve skorda eşitliği sağladı. Golden sonra toparlanan Dardanelspor ev sahibi takımın kurduğu baskıyı dağıtarak orta alandan iyi paslar ile gol aradı. Oyuna 1-1 den sonra Samet´in yerine Nuri Fatih girdi. Maçın 70.dakikasında Çanakkale Dardanel rakip kalede etkili oldu. Sağ kanattan bindiren Kırmızı Beyazlar Can Morgül´ün ceza sahası dışından vurduğu sert ve isabetli şutundan gelen gol ile 2-1 öne geçti. Golden 5 dakika sonra rakibinin ittirdiği Selim hakemin ağır kararı ile ikinci sarıkartını gördü ve kırmızı kart ile oyun dışına ihraç edildi ve Çanakkale Dardanel sahada 10 kişi kaldı. Daha sonra eksik Dardanelspor karşısında baskı kurmak isteyen Bodrumspor sağlı sollu ataklar geliştirdi. Bu atakları başarı ile savuşturan kırmızı beyazlar etkili kontrataklarla rakip kalede tehlikeler yarattı. Bu pozisyonların birinde savunma arkasına atılan uzun top ile buluşan Nuri Fatih rakibini ekarte ederek sol ayağı ile yaptığı düzgün vuruş ile takımını 3-1 öne geçirdi. Geride kalan dakikalarda rakibine fırsat vermeyen Çanakkale Dardanelspor 5 dakika uzatma sonunda da skor ve oyun üstünlüğünü korudu ve sahadan 3-1 galip ayrılarak önemli bir başarıya ve 3 puana sahip oldu.
Maç başlamadan tribünlere çağırarak "hoş geldiniz" tezahüratları yapan Bodrumspor taraftarları maç sonunda da kırmızı beyazları tekrar tribüne davet ederek alkıslarla tebrik etti. Elde ettiği haklı galibiyet ile soyunma odasına giren kırmızı beyazlar 3 puanın buruk sevincini Kulüp Başkani Mehmet Önen ile birlikte yaşarken galibiyeti İstanbul´daki patlamada hayatlarını kaybeden şehitlere armağan etti.