?Bizim Montaj Yapma İmkânımız Yok Ama Siz İyi Anlarsınız?

?Bizim Montaj Yapma İmkânımız Yok Ama Siz İyi Anlarsınız?

Kepez Belediye Başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan, Ak Parti Merkez İlce Başkanı Hüseyin Babacanoğlu ve Kepez Belediyesinde çalışırken mobbinge uğradığını iddia eden Asli Taşkiran´a Kepez Belediyesi toplantı salonunda yaptığı basın toplantısıyla cevap verdi.

Geçtiğimiz hafta Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ile işletme sahibi Doğan Akıncı arasında yaşanan adli olay gündemde oldukça yer bulmuştu. Yaşanan olayla ilgili olarak siyasi açıklamalarda bulunan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu ise Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan´ın görevden alınmasını CHP´li yöneticilerden istemişti. Bir süredir Mutan ve Babacanoğlu arasında devam eden polemikte gelinen noktada Mutan, birisinin görevden alınması gerekiyorsa kendisinin değil; AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacaoğlu´nun görevden alınması gerektiğini açıkladı.

ASALETEN GETİRİLMEDİ GEÇİCİ OLARAK ATANDI

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan bu sabah düzenlediği basın toplantısında Hüseyin Babacanoğlu için şunları söyledi; ?Aynı aklı inatla devam ettirmektedir olan sayın Babacanoğlu´nun o 27 gün tutmuş olduğu nöbet yetersiz geldi sanırım. Biz 40 yıldır demokratik bir yaşam olsun, ülke demokrasiye kavuşsun, ben emek cephesinde sendikalarda,  meydanlarda görev almış birisiyim. Biz meydanlarda yer aldık ama demek ki kısa vadeli şok tedavi ile de olsa demek ki Demokrasi içselleştirilemiyor. İnatla görevden alınmam noktasında kime mesaj verdiğini bilmiyorum ama kendi partilerinden bir Sayın vekil kendisi için ?Galiba birilerinin gazına geliyor´ diyor. Artık kimin gazına geliyor bilmiyorum ama Sayın Babacanoğlu bence üzerine almalı. Hatta görevden de bence o alınmalı.

AK PARTİ BİR AN ÖNCE KENTE UYGUN BİRİNİ ATAMALI

Zaten oraya seçilerek de gelmedi. Parti içi bir hukuk sistemi işledi ve oradan bir darbe ile geldi göreve. Hala onun zemininde akıl yürütmeye çalışıyor ve inatla görevden alınmam noktasında birilerine mesaj veriyor. Demek ki bir hükümetin merkez ilçe başkanı hala bir darbe aklıyla yaşamı algılıyorsa vah bizim, vah Çanakkale´nin haline. AK Parti bir an önce mevcut ilçe başkanını görevden alıp; daha demokrat, kente ve kentin ruh haline yakışır bir başkan atamalıdır. Alınmalı demiyorum, atanmalıdır diyorum. Zaten o atama ile geldi; usul öyle olunca içine de sindirdiğine göre herhalde görevden alınma ile çok fazla red edici olmaması lazım.

BİZİM MONTAJ YAPMA İMKÂNIMIZ YOK AMA SİZ İYİ ANLARSINIZ

Dün bir basın toplantısında bir hanımefendi ile çıkıyorlar açıklamalarda bulunuyorlar. Ben basına bir cd dağıttım. O cd içeriğindeki görüntülerin montaj olduğunu iddia ediyor hanımefendi. Kusura bakmasınlar ama ne belediyemde ne de bu kentte montaj tekniğini kullanacak bir alt yapımızı yok. Ben dağıttım onları, sizde yayınlamışsınız. Hanımefendi kendi dediklerini bile içine sindiremiyor. Ben demedim demeye getiriyor. Ama sen bunları söyledin kardeşim. O görüntüler sesler, montaj değil;  montaj bizim değil kendilerinin işidir. Hepiniz biliyorsunuz değil mi ulusal basında çıkan kasetleri. Hep birileri montaj dedi, bizim öyle montajla işimizde olmaz, olamaz da zaten.

BABACANOĞLU BİR AN ÖNCE GÖREVDEN ALINMALIDIR

Toprak Mahsulleri Ofisi ile ilgili genel müdür ayın 23´ünde görüşmek üzere belediyemize davet ettim. TMO ile iş birliği yapıyoruz, kötü mü yapıyoruz? Ve bu talep de yukarıdan geldi; ayın 23´nde görevlendirdiğimiz arkadaşlar görüşecekler. Gelişmeleri bizden  takip edin.  TMO ile ilgili olarak bir akıl yürüttüm; TIP Fakültesi burada yapılsın dedik olmadı, buraya bir fakülte açık dedik olmadı. Ama inatla soyluyorum; buraya sağlık, turizm gibi bir tesis kazandırılmalı. Konut oluşturulmamalı. Ha tüm bunların yanında eğer oraya konut yapılsın istiyorsa Hüseyin Babacanoğlu rantçıdır. İnatla Doğan Akıncı´nın o ağza alınmayacak laflarını okumadıysa; okusun. İnatla onun yanında duruyorsa o da Doğan Akıncı´dır, aynı zihniyete sahiptir. Bu yüzden de görevden alınmalıdır. Böyle bir siyaset aklıyla siyaset yapılmaz.

BİRİ GÖREVDEN ALINACAKSA ATANARAK GELENLER ALINACAK

İnatla benim görevden alınmam konusunda siyaset yapıyor. Beni de görevden ama bu görevden alınmanın gerekçesini de halka nasıl açıklarsınız bilmem. Öyle bedava değil bu işler. Ne yaşam, ne Kepez, ne de Çanakkale bedava değil. O bedavalık kusura bakmasın ama Hüseyin Babacanoğlu´nun ruhunda var galiba. Onu getirip oraya oturttular, kalkmadan da sallıyor şimdi işkembe-i kübra´dan.

 

Buradan AK Parti´nin sağduyulu siyasetçilerine yetkililerine sesleniyorum; bu ilçe başkanını görevden alın. Kavga çıkartmaya çalışıyor. Siyaseten kavga çıkartmak istiyor ama bu konuda kendisine taviz vermeyeceğim. Yine yanına bir kaç konu mankeni alarak çıkabilir. Montaj filan değil, hanımefendi bile söylediklerini bile ?söylemedim? demeye getiriyor. Babacanoğlu´da orada pişkin pişkin sırıtıyor. Biri görevden alınacak atanarak gelenler görevden alınacak, seçimle gelenler değil. Seçilenler sandığa girecekler, seçilirlerse sandıktan çıkacaklar. Ben beklerdim ki ?Mutan sen şunu şunu yaptın bunun hesabını sana sandıkta soracağız´ demelerini. Yetmiyor gücü. Geçtiğimiz günlerde Metropolitan,  anket yaptı; Kepez halkının teveccühünün yüzde kaçlarda olduğuna oradan bakabilir. Şunu bilsin ki; bu halkın iradesine birileri görevden alınsın dedi diye görevden alınacak birisi değilim. Biri görevden alınacaksa o kişi Hüseyin Babacanoğlu olacaktır. Buradan da bir kez daha sağduyulu AK Partili yöneticilere sesleniyorum? dedi.