Bir Yemek Dahi Yemedik

Bir Yemek Dahi Yemedik

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 54'üncü Genel Kurulunda konuşan Başkan İbrahim Ejder şahıslara tanınan kredi limitinin 150 bin liraya yükseltilmesini hedef gösterdi

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 54’üncü Genel Kurul Toplantısı dün Kolin Otel Megaron Salonu’nda yapıldı. Açılış konuşmasını Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan Genel Kurulda oluşturulan Divan Kuruluna Balıkesir Birlik Başkanı Erol Ayvaz Başkanlık etti.

 Üye ve ortakların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Başkan İbrahim Ejder, ortak sayısının 1.272 sayısına ulaştığını, 2013 yılı sonu ile 18 Milyon lira olan plasman miktarının 2014 yılı sonu itibarı ile yüzde 40 arttırılarak 25 milyon liraya yükseltildiğini belirtti. Ejder yeni dönemde yapacakları çalışmalar ve ortakların kredi borçlarını ödemede göstereceği gayretler ile şahıs kredi limitlerin 100 bin liradan 150 bin liraya yükseltmenin en önemli hedefleri olduğunu kaydetti. Ejder, ortakların kredi talep ve ihtiyaçlarını sorunsuz bir şekilde karşılaşmak için gayret ettiklerini ve yönetim kurulunun azami tasarrufa riayet ederek bir yemek bedeli ödemeden gereksiz her türlü masraftan kaçındıklarını söyledi. Yıllardan bu yana olduğu için hiçbir ortağının senetlerinin protesto edilmediğinin altını çizen İbrahim Ejder, zor durumda olan ortaklarını da yapılandırmadan yararlandırarak kredi faizlerinin silinmesini sağladıklarını kaydetti. Ejder, 2014 yılının 111 bin 648 lira kar ile kapattıklarını da vurguladı ve mevduat ve aktif varlıklarının 2 milyon 321 bin lira olduğunu ifade etti.

Yönetim ve Denetim Kurullarının yıllık çalışma raporları, Kooperatif Bilanço Gelir ve gider tabloları ile fonlara ait bilanço ve gelir gider tablolarının okunması ve görüşülmesinin ardından Yönetim ve Denetleme Kurulları ve hesaplar ibra edildi.

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 54’üncü Genel Kuruluna Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Çanakkale Gümrük ve Ticaret İl Müdiresi Hüsniye Fırat, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, Oda Başkanları, Ak Parti İl Başkanı Erdener Can, Ak Parti eski İl Başkanı Muzaffer Kutlu, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Çiçek, bazı Belediye Meclisi Üyeleri ile Halk Bankası Çanakkale Şube Müdürü ve kooperatif ortakları katıldı.