Bir Dal Bile Kesilmeyecek

Bir Dal Bile Kesilmeyecek

Ağaç katliamı haberlerine yer sahibinden jet yanıt geldi.

Çanakkale’nin merkeze bağlı Ulupınar köyü sınırları içerisinde 1998 yılında meslektaşı Av. Mehmet Altın ile ortak arazisi bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, bölgede ekoturizm yapmak için İl Genel Meclisinden imar değişikliği talebinde bulundu. 
Mart ayı olağan İl Genel Meclisi toplantısında arazinin imar değişikliği toplantısı görüşüldü. AK Partili Meclis üyelerinin tamamı Erkek’in imar değişikliği talebine evet oyu verirken, iki CHP’li meclis üyesi karşı çıkmasına rağmen oy çokluğu ile imar değişikliği geçti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in meclisten geçen imar değişikliği dosyası bir anda bir anda gündem oldu. Ekoturizm için değişiklik talebi bazı sosyal medya hesaplarında videolar ile yayınlandı. Yayında “Ağaçları Kesecek” iddiasıyla servis edilince Muharrem Erkek’ten çok sert tepki geldi. Havuz medyasına ve bu haberi servis edenlere tepki gösteren Muharrem Erkek; “Havuz medyası ve işbirlikçileri, iftiralarla bizleri yıpratabileceğini zannederek bugün bir haber yapmışlar. Mesnetsiz ve gerçek dışı bu haberleri yapanlar kadar, servis edenler de zavallıdır. Sorun değil, biz mücadele insanıyız. Ama söylemekte yarar var” ifadelerini kullandı.
“KENDİ ELLERİMİZLE DİKTİK"
Ekoturizm tesisi için bile ağaçlık alan olması gerektiğine dikkat çeken Muharrem Erkek; 1998 yılında meslektaşı Avukat Mehmet Altın ile birlikte satın aldıkları araziye kendi elleri ile ağaç diktiğini açıkladı. Erkek; “1998 yılında Av. Mehmet Altın ile birlikte Çanakkale Merkez Ulupınar köyünde 12 dönüm bir tarla satın aldık. İçerisinde bir tek ağaç yoktu. Biz ağaçlandırdık. Tek tek 400’e yakın fıstık çamı diktik, büyüttük” dedi.
ERKEK'TEN AĞIR SÖZLER
Sosyal medya aracılığı ile medyaya servis edilen ve bir anda gündem olan imar değişikliği için kendi diktikleri ağaçları kestireceklerinin iddia edilmesi üzerine Erkek; “Ellerimizle diktiğimiz ve büyüttüğümüz ağaçlarımızı bugün keseceğimiz yalanını söyleyenler ahlaksızdır, şerefsizdir, soytarıdır. 1/2 mülkiyet sahibi olduğum arazi için yasalara uygun bir şekilde “ekoturizm” izni verildi. İlgili tüm kurum ve kuruluşlardan (Orman ve Çevre Müdürlüğü başta olmak üzere) olumlu görüş alınarak ve raporlar hazırlanarak yasal bir hak kullanıldı. Ekoturizm amacıyla verilen izin (1/2 pay karşılığı) %5 olup 600 m2’dir ve arazide toplam 3000 m2 ağaçsız alan mevcuttur” dedi.
“İFTİRA ATANLAR ALÇAKTIR”
Muharrem Erkek tek bir ağaç kesmeyeceklerini tekrar vurgulayarak; “Ekoturizm için bile olsa bir tek ağaç dahi kesilmeyecektir. Dikip büyüttüğüm ağaçları keseceğim iftirasıyla yola çıkanların asıl amaçlarını çok iyi biliyoruz. Yaptıklarıyla kendi karanlık iç dünyalarını yansıtıyorlar. Haksız, mesnetsiz ve asılsız iddialar, kumpaslar ve iftiralar her zaman çökmeye mahkûmdur, mahkûm da olacaktır. Dileyen herkese konuyla ilgili belgeler sunulacaktır” diye konuştu. 
Öte yandan söz konusu arazinin diğer ortağı Avukat Mehmet Altın ise iddialara "orada bırakın bir ağacı kesmek, bir dal dahi kesilmeyecektir" cevabını verdi. 
23 YILLIK ARAZİ
Av. Mehmet Altın 12 dönümlük araziyi 1998 yılında meslektaşı Muharrem Erkek ile birlikte satın aldıklarını, o tarihte arazinin bir tarla vasfında olduğunu ve her hangi bir ağaç bulunmadığını söyledi. Altın, daha sonra ortağı Erkek ile birlikte arazinin büyük bölümüne Ezine'den getirttikleri fıstık çam fidanını tek tek elleri ile diktiklerini, bugüne kadar da gözleri gibi o ağaçları büyüttüklerini ifade etti.
HER ŞEY DENETİM ALTINDA
Av. Mehmet Altın eko turizm ruhsatının herkes tarafından alınabileceğini, bunun yasal bir hak olduğuna dikkat çekerek "biz de bu yasal hakkımızı değerlendirerek eko turizm ruhsatına başvurduk. Başvurumuz il genel meclisinde görüşülerek oy çokluğu ile geçti. Öncesi ile sonrası ile her şey yasal ve yetkili devlet organlarının denetimi altındadır. Burada yasal olmayan bir durum olmadığı gibi ağaç kesileceği gibi iddialar gerçek dışıdır. Konu tamamen speküle edilmiş ve siyasi kimliği bulunduğu için Muharrem Erkek'i yıpratma amaçlıdır. Bu durum bizi üzmüştür" dedi.
KOVA KOVA SU TAŞIDIK
Altın, diktikleri ağaçlara gözleri gibi baktıklarının da altını çizerek "Bizi ve çevre duyarlılığımızı herkes çok iyi bilir. Biz yıllardır bu fidanları bir bebek edası ile büyüttük. Bidon bidon kova kova su taşıdık. Benim küçük oğlum bu ağaçların büyümesine şahit olduğu için ağaçlara sarılarak sevgisini aşılamıştır. Biz bu kadar hassas iken birilerinin ağaç üzerinden sırf yıpratmak adına bizleri hedef alması çok üzücüdür. Biz bu arazide yaklaşık 3 dönüm yer bıraktık ve ağaç dikmediğimiz bu alanda dinlenmek, doğa ile başbaşa kalmak ve nefes almak istedik. Bu yapılanlar mesnetsiz ve yapanları da anlamak mümkün değildir" ifadelerini kullandı. 
Özden Nur Özden