"BİR BÜLENT TURAN ETMİYOR"

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler Arena Özel Haber'e yaptığı değerlendirmelerde Ak Parti Bülent Turan için ilginç sözler söyledi.

 

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler verdiği bir röportajda Çanakkale Milletvekili ve Ak Parti Grupbaşkanvekili Bülent Turan hakkında oldukça ilginç ve çarpıcı sözlere yer verdi. Gazeteci Aziz Han tarafından kaleme alıp yayınlanan yazı noktasına virgülüne dokunmadan şöyle :

A R E N A Ö z e l H a b e r :

 

CHP'li Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal DEVECİLER'den ARENA'ya 'dobra dobra' ve önemli bir açıklama:

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'DE 

AK PARTİLİ OLAN BALIKESİR'İN 

6 AK PARTİ MİLLETVEKİLİ 

'SİYASİ GÜÇ' BAKIMINDAN MAALESEF ÇANAKKALE'NİN BİR BÜLENT TURAN'I ETMİYOR..!

 

Geçtiğimiz günlerde, Körfezden ve Balıkesir'den Ankara'ya direk uçuşlar kalktığı için yorucu ve uzun süreli bir yolculuk ile Çanakkale üzerinden Ankara'ya gidip, İstanbul bağlantılı olarak da Ankara'dan dönmek zorunda kalan ve bu konudaki tepkilerini ve düşüncelerini haberleştirilmesi amacıyla Aziz Han ile paylaşan CHP'li Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal DEVECİLER, Çanakkale ve Balıkesir arasında 'siyasi güç ve etkinlik' farkını' çok çarpıcı bir örnekle ortaya koymuş oldu..

 

    AK PARTİ Çanakkale Milletvekili ve TBMM Grup Başkan Vekili Bülent Turan, her gün 'ÇANAKKAKELE - ANKARA - ÇANAKKALE' uçuşları için

bir adet 'ANADOLUJET' uçağını fiilen Çanakkale'ye tahsis ettirdiğini iddia eden tecrübeli siyaset adamı Deveciler "Balıkesir'in 6'sı AK Parti'li 3'ü CHP'li milletvekilleri ise hala Balıkesir Merkez Hava Limanın inecek ilk uçağın hayali ile bekleyedursunlar 'ANADOLUJET' dahil tüm hava yolları şirketleri haftada sadece bir gün yapılmakta olan 'EDREMİT / KOCASEYİT - ANKARA' seferlerine de son verdiler.. Şimdi Balıkesir'den veya Körfezden Ankara'ya uçmak isteyen her kim olursa olsun, sabaha karşı yollara düşüp, ya Çanakkale'den yada İzmir'den uçağa binmek veya yine İzmir ve Çanakkale üzerinden saatlerce zaman kaybederek ve çeşitli yorgunluk ve yol risklerini göze alarak geri dönmek zorunda..!" dedi..

 

"ANKARA'DAKİ TEMSİL GÜCÜMÜZ YETERSİZ ve ETKİSİZ..!" 

 

"Çanakkale'li siyasetçiler, milletvekilleri, belediye başkanları, 

iş insanları ve halk, haftanın yedi günü her sabah erken saatte Ankara'ya uçuyor ve işlerini gördükten sonra da aynı uçakla ve aynı akşam Ankara'dan Çanakkale'ye 1 saat 15 dakikada dönebilmenin ayrıcalığını ve konforunu yaşıyorlar ama biz Balıkesirli'ler haftanın bir günü dahi bu imkana sahip değiliz.." diyen Deveciler, işi siyasi güç ve etkinlik gerçeğine bağlayarak "Bakarsanız Balıkesir Büyükşehir ve Büyükşehir Belediye Başkanı da AK Partili. Çanakkale ise hem Büyükşehir değil hemde Çanakkale'nin merkez Belediye Başkanı ise yıllardır CHP'li. Ayrıca Balıkesir'in 9, Çanakkale'nin ise toplam 4 milletvekili var. Balıkesir'in 6 AK Partili milletvekiline karşılık Çanakkale'de ise sadece 2 AK Parti Milletvekili var ama bunlardan biri olan Bülent Turan, bizimkilere göre öylesine güçlü ve etkili ki; bizimkiler Balıkesir Merkez Havalimanına iki yıldır bir tane tarifeli yolcu uçağını indirebilmek şöyle dursun, Edremit / KOCASEYİT Havalimanından hafta da bir gün Ankara'ya uçmakta olan bir uçağa bile sahip çıkamadılar..!" dedi..

    

"BÜLENT TURAN'I TEBRİK EDECEĞİM"

 

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ın TBMM Grup Başkan Vekilliği görevine de dikkat çeken ve aynı zamanda kendisi de önceki dönemlerde CHP'den Balıkesir Milletvekilliği yapmış olan Ali Kemal Deveciler 'bu durumun hak, hukuk ve adalet anlayışına sığmadığını'nın altını çizerek "Ama böylesine bir gücü ve etkinliğini temsil ettiği memleketi Çanakkale için kullanabildiği için milletvekili Bülent Turan kardeşimizi de tebrik etmek gerekir. Vallahi helal olun adama. Bizimkiler elleri kolları bağlı ve çaresizce kendisini seyrederken o bunu başarabiliyorsa eğer kendisi ile ilk karşılaşmamızda onu özel olarak tebrik edip bu konuda takdirlerimi ileteceğim" dedi..

    

DEVECİLER'DEN HAKLI ve 

MANTIKLI BİR ÖNERİ..

 

Bu konudaki haksızlığın ve Balıkesir'in mağduriyetinin belli bir ölçüde giderilebilmesi için gayet mantıklı ve uygulanabilir bir öneride de bulunan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler "Çanakkale'ye hep, Balıkesir'e hiç olmaz, olmamalı. Her sabah Çanakkale'den Ankara'ya uçan ve akşam da Ankara'dan Çanakkale'ye dönerek gece Çanakkale Havalimanında bekleyen 'ANADOLUJET' uçağı hiç değilse haftanın 3 günü Balıkesir'den veya Edremit / Koca Seyit Havaalanı'ndan Ankara'ya uçup, akşam da tekrar geriye dönebilir. 

Tamam, 7 günün 

4 günü Çanakkele'nin, 3 günü Balıkesir'in olsun ama biz Balıkesirli'lerin de aynı gün Ankara'ya gidip dönebileceği uçuş yada uçuşları olsun. Bu konuda AK Parti ve CHP milletvekillerimiz başta olmak üzere biz belediye başkanları, iş dünyası ve hemen herkes tepkisini ve talebini çok sesli olarak ortaya koymalı. Çünkü bu asla kabul edilebilir ve adaletli bir durum değildir ve derhal Balıkesir'in ve Balıkesirli'lerin hakkı ve hukuku korunmalıdır.." diye konuştu..