Bir Yandan Güçlü Sevgi?

Bir Yandan Güçlü Sevgi?

84 yaşındaki Emekli Mithat Sarışen, yıllardır her gün ?evlatlarım? dediği sokak kedilerini kendi eliyle besliyor

Çanakkale´de bir yandan savunmasız sokak hayvanları acımasızca çeşitli yöntemler ile katledilirken, bir yandan sokaklarda yalnız ev çaresiz yaşam savaşı veren hayvanları tıpkı bir çocuk gibi kendi elleri ile besleyen duyarlı insanlar var. Madalyonun bu farklı iki yönünü en iyi şekilde ortaya koyanlardan birisi de 84 yaşındaki duyarlı hayvan sever Mithat Sarışen?

Barbaros Mahallesinde yaşamını sürdüren 84 yaşındaki emekli vatandaş Mithat Sarışen ?evlatlarım? dediği sokak kedilerini yıllardır her gün iki kez kendi elleri ile besliyor, onların barınma sorunlarını yine kendi elleri ile yaptığı barakalar ile çözüyor. Şehrin çeşitli yerlerinde sahipsiz sokak kedileri ile yakından ilgilenen duyarlı vatandaş Mithat Sarışen, uyandığı her yeni güne bisikletine atlayıp kendi elleri ile hazırladığı ve topladığı yiyecekleri götürdüğü kedileri beslemek ile başlıyor, yüne günü onları besleyerek tamamlıyor.

?Ben onlarsız yaşadığımı anlayamam?

Emekli olduktan sonra evinde inzivaya çekilen ve emekliliğini yaşayan 84 yaşındaki hayvan sever Mithat Sarışen, kendi elleri ile beslediği ve yaşama bağladığı onlarca sokak kedisi için ?ben onlarsız yaşadığımı anlayamam? dedi. Her sabah uyandığında ve yeni güne gözlerini açtığında kedilerinin aklına geldiğini belirten Sarışen ?Ben onlar ile bir bütünüm. Bir aileyiz. Kendi evlatlarımdan asla ayırt edemem. Günün her saatinde onları düşünürüm. Açlar mı, susuzlar mı, hasta mı oldular, başlarına bir şey mi geldi diye endişe ederim. Ben insan sevgisini aynı zamanda hayvan sevgisi ile doğa sevgisi ile bir tutarım. Hayvanları sevmeyen, doğayı sevmeyen bana göre insanları da sevemez?

Hem besliyor, hem sevgi aşılıyor?

84 yaşındaki duyarlı emekli vatandaş Mithat Sarışen, ilerleyen yaşına rağmen beslediği, barınma sorunlarını çözdüğü kedileri ile yaşama bağlandığını belirtiyor. Barbaros Mahallesi Sarıçay caddesi sonunda DSİ Şube Müdürlüğünün bulunduğu kıyıda kendi çabaları ile yaptığı korunaklı barakalarda barındırdığı kedilere erken saatlerde yiyecek götüren Sarışen, hem onların eksilip eksilmediğini kontrol ediyor, hem kendi elleri ile doyuruyor, hem de yetinmeyip hepsini tek tek kucağına alıp severek sevgisini aşılıyor.

Hepsini tanıyor, adı ile sesleniyor

Mithat Sarışen beslediği tüm kedileri tanıyor. Hepsine ayrı isimler takan Sarışen, kedileri ismi ile çağırıp seviyor, besliyor. Sarışen ?Her sabah ve bazen akşam bisikletim ile onlar için hazırladığım yiyecekleri götürürüm. Normalde insanlardan kaçan bu yavrucaklar ben geldiğimde bisikletimin zilini çaldığımda koşarak bana gelirler. Kimisi paçalarıma sarılır kimisi kucağıma atlar. Ben onlarsız huzurlu olamıyorum. Birinin kılına zarar gelse çok üzülür uyku uyuyamam. Bu yıllardır böyle. Onlar benim yaşam kaynaklarım. Artık öyle bir duruma geldim ki kaç nesil olduklarını biliyorum. Beslediğim kedilerden torununun torunu olanlar var. Hepsini ayrı ayrı bilirim takip ederim? dedi.

Hayvanların canına neden kastederler?

?Onlar bizden ne bekler ki, biraz su biraz yiyecek ve en önemlisi de sevgi. Her canlının bu dünyada yaşama hakkı var. Bazı sorumsuz insanlar bu yavrucakların katilleri oluyor. Onları anlamam mümkün değil. Bir insan savunmasız bir hayvanı nasıl öldürebilir, nasıl canına kıyar? Bunu yapanlara insan diyemem. Nasıl bir ruh ile bu canice olayları yapabiliyorlar. Kimisi aracı ile dikkatsizce eziyor, kimisi şiddet uyguluyor, kimisi de tarım ilacı ile zehirliyor. Onlara sormak isterim, birisi yemeklerine zehir katsa ne düşünürler? Ya da çocuklarına biri kötü bir şey yapsa ne hissederler?