BEŞİKTAŞLILARDAN YENİ DERNEK

BEŞİKTAŞLILARDAN YENİ DERNEK

Çanakkale’deki Beşiktaş taraftarları, yeni kurulacak Çanakkale 1915 Beşiktaşlılar Derneği çatısı altında bir araya gelecek.

Çanakkale’de bir çok sosyal sorumluluk projesine imza atan Beşiktaş taraftar grubunun üyeleri, Çanakkale 1915 Beşiktaşlılar Derneği’nin kuruluşu için İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğüne başvurdu.

Dernek üyeleri bir taraftan Aynalıçeşme Sokakta bulunan yeni dernek binasındaki hazırlıkları tamamladı.

Derneğin geçici başkanı Fatih Akın, derneğin kuruluşuyla ilgili resmi işlemler tamamlandıktan sonra kulübe giderek logoyu kullanma hakkını isteyeceklerini, ardından büyük bir Beşiktaşlılar gecesiyle derneğin kuruluşunu kutlayacaklarını söyledi.

Çanakkale’deki Beşiktaşlılar olarak Beşiktaş deplasmanlara gitmenin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de imza attıklarını anlatan Akın ,sözlerine şöyle devam etti:
“Derneği kurma sebebimiz; Çanakkale’de güzel bir öğrenci kitlesi var. Bu öğrenci kitlesini sokaklardan kurtarmak istiyoruz. Bizim bir sözümüz vardır ‘İlmi okuldan, hayatı Beşiktaş’dan öğrenin’ diye. Üniversiteli kardeşlerimize dernekte kütüphane tarzında ders çalışma alanı yaratıp, burada vakit geçirmelerini sağlamak istiyoruz. Öğrenci ardakaşlarımız sokaklarda dolaşacağına dernekte kitabını okuyabilir, dersini çalışabilir. 7/24 kamera sistemiyle izlenecek burası. Vize ve final sınavları döneminde ders çalışabilirler. Çayımız, kahvemiz dostlarımıza ücretsizdir. Maçlara giderken dernekte toplanıp yola çıkmak istiyoruz. Üniversiteli kardeşlerimiz yıllardır burada çok güzel mücadele veriyorlar Beşiktaş için. Hepsi ailelerinden uzak. Bizler onlara aile, ağabey, kardeş, dost olmayı tercih ettik” diye konuştu.

Dernekte maç izlemek gibi bir amaçlarının olmadığını vurgulayan Akın, “Biz ayrıştırıcı değil, birleştirici bir grubuz.” dedi.

Akın, Çanakkale 1915 Beşiktaşlılar Derneği’nin, ülke genelinde yaşanabilecek deprem gibi afetlerde yardım toplama merkezine de dönüştürüleceğini, “En büyük amacımız insanları sosyalleştirmek, burada bir şeyler öğrenmelerini sağlamak. Bizler Beşiktaşlıyız. Bizler Beşiktaştan bir şeyler almak için değil, bir şeyler vermek için bu oluşuma girdik.” ifadelerini kullandı.