Beşiktaş´a Çanakkale Pençesi 3-0

Beşiktaş´a Çanakkale Pençesi 3-0

Boğazın Sultanları taraftarlarının da güçlü desteği ile güçlü rakibine nefes vermedi ve 3´te 3 yaparak önemli bir seri başarısına imza attı

Vestel Venüs Sultanlar Ligine iyi bir başlangıç yapan ve Nilüfer Belediyespor´u mağlup ettikten sonra ikinci haftada deplasmanda Sarıyer Belediyespor´u mağlup eden Boğazın Sultanları, taraftarlarının da güçlü desteği ile çıktığı Beşiktaş maçında da mükemmel bir oyun sergileyerek haftayı 3 puanlık bir galibiyet alarak tamamladı.
17 Gençlik taraftarlarının müthiş destek verdiği Çanakkale Belediyespor 25-17, 25-22 ve 26-24´lük setler sonunda rakibi Beşiktaş´ı 3-0 mağlup etti. Üzeyir Özdurak´ın öğrencileri zorlu hedef maçlarından birini daha kazanarak 3´te 3 yaptı ve müthiş bir serinin mimarı oldu. Maçtan sonra taraftarların tribünlere davet ettiği Boğazın Sultanları sevinçlerini ve başarılarını seyircileri ile paylaşırken oluşturdukları sevgi yumağı renkli görüntülere sahne oldu.
Çanakkale Belediyespor ilk sete iyi başladı, etkili servis ve özellikle Mia Jerkov´un başarılı serisi Beyza Arıcı´nın servis sayıları ile skoru 10-1´e taşıdı. Sete tutunmak isteyen Beşiktaş direnç sayıları bulurken ev sahibi Çanakkale Belediyesi servis ve savunma hataları ile rakibine destek verdi. Devam eden rally de üstünlüğü yeniden eline alan Çanakkale Belediyespor Ceren´in de devreye girmesi ile skoru 21-9´a taşıdı. Konuk Beşiktaş yine bir hamle yaparak özellikle etkili bloklar ile 7 sayılık bir seri üretirken ev sahibi ekip sadece 2 sayı bulabildi. Üzeyir Özdurak mola alarak oyuncularını mitive etti. Setin sonunda üst üste iki sayı üreten Jana Kulan noktayı koydu ve ilk set Çanakkale Belediyespor´un 25-17´lik üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci sete de Çanakkale Belediyespor iyi başladı ve rakibine kurduğu üstünlüğü setin sonuna kadar sürdürdü ve seti 25-22 kazanarak skoru 2-0´a taşıdı. Boğazın Sultanları üçüncü sete de iyi başladı ve sayı farkını açarak ralliyi sürdürdü. Zaman zaman direnç gösteren Beşiktaş´ın sete tutunma çabaları setin sonuna doğru sonuç verdi ve geriden gelerek skoru 24-22´den 24-24 eşitliğe taşıdı. Uzayan ringte Boğazın Sultanları tribünleri dolduran taraftarlarının da güçlü desteği ile sete ve maça son noktayı koydu. İki kez maç sayısı atan Çanakkale Belediyespor seti 26-24 maçı da 3-0 kazanarak ligde 3´te 3 yaptı ve önemli bir başarıya imzasını attı. Maçtan sonra 17 Gençlik taraftarlarının tribüne çağırarak alkışladığı Boğazın Sultanlarının sevinç yumağı görülmeye değerdi. Çanakkale Belediyespor bu galibiyeti ile puanını 9,87´ye çıkarttı ve 3.sıradaki yerini korudu.