Belediyeye Borcu Olanlara Büyük Kolaylık

Belediyeye Borcu Olanlara Büyük Kolaylık

Gelibolu Belediyesi Mali Hizmetler müdürlüğünden yapılan açıklamada, 6736 sayılı torba yasa çerçevesinde belediyeye borcu olan mükelleflerin borçlarını Ekim ayı sonuna yapılandırabilecekleri kaydedildi.

Gelibolu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada 6736 sayılı torba yasa gereğince vergi borcu olan vatandaşlara borçlarını yeniden yapılandırma fırsatı doğduğu vurgulanarak, belediyeye borcu bulunan mükelleflerin ilgili kanundan faydalanabilmeleri için doğrudan Gelibolu Belediyesi Gelir Servisi ve Mali Hizmetler Müdürlüğü´ne müracaat etmesi gerektiği belirtildi.

Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan uygulama ile birlikte yeniden yapılandırılan borçların faizlerinde büyük indirime gidileceğinin bildirildiği açıklamada, mükelleflerin 6736 yasa ile 30.06.2016 öncesi borçlarda farklı taksit ve vade seçeneklerinin bulunduğu yapılandırma planıyla kendilerine en uygun taksit ve vade seçeneğinden faydalanabileceği ifade edildi. Yeniden yapılandırmada 6-9-12-18 taksit seçenekleri bulunuyor.

Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar da, ?Yürütülen hizmetlerin ve yatırımların devamlılığı için vergi son derece önemli. Vatandaşlarımızdan aldığımız vergiler yine vatandaşlarımıza hizmet olarak geri dönüyor. Vergi borcu bulunan vatandaşların ileride çeşitli sorunlarla karşılaşmamaları için yeniden yapılandırmadan faydalanmalarını tavsiye ediyorum? dedi.

Başvurular 31 Ekim´e kadar

 

Gelibolu Belediyesi Gelir servisi ve Mali Hizmetler Müdürlüğü´nden yapılan açıklamaya göre yeniden yapılandırma emlak, ilan, reklam, temizlik vergi borçlarını kapsıyor. Yeniden yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlar 31 Ekim 2016 tarihi mesai bitimine kadar Gelibolu Belediyesi Gelir Servisi ve Mali Hizmetler Müdürlüğü´ne şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.