Belediyeden Temiz Hava Çağrısı

Belediyeden Temiz Hava Çağrısı

Gelibolu Belediyesi´nden yapılan açıklamada, ?satış izin belgesi´ bulunmayan ithal ve yerli kömürlerin kullanılmasının yasak olduğu belirtilerek, hava kirliliğini en aza indirgemek için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi istendi.

Kış aylarında katı yakıtlı kazanların oluşturduğu hava kirliliğini en aza indirgemek için denetimlerini sürdüren Gelibolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ?satış izin belgesi´ bulunmayan ithal ve yerli kömürlerin kullanılmasının yasak olduğunu vurgulayarak hava kirliliğini en aza indirgemek için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi.

Zabıta Müdür Vekili Yusuf Aktan tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

?Kış aylarının gelmesi nedeniyle ilçemizde hava kirliliği yaşanmaya başlamıştır. Katı yakıt kullanan kaloriferli apartmanlarımızda ?satış izin belgesi´ bulunmayan ithal ve yerli kömürlerin kullanılması yasaktır. Kazanların tutuşturulması esnasında lastik, kumaş vb. ürünlerin kullanılmasının tehlikeli ve yasak olduğu da bilinmelidir. Bununla birlikte kaloriferlerin ateşçi ehliyet belgesine sahip kişilerce yakılması, bacaların düzenli olarak temizletilmesi gerekmektedir. Temiz havanın önemini ve değerini bilerek sayın halkımızın konuya özen göstermesini önemle rica ediyoruz.?