Belediyeden Moloz Uyarısı

Belediyeden Moloz Uyarısı

Gelibolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, belirlenen moloz döküm alanı dışına gelişigüzel moloz dökenlere karşı mücadeleyi hızlandırdı. Yetkililer, gelişi güzel moloz dökenlerin kendilerine bildirilmelerini istedi.

Gelibolu Belediyesi, inşaat atıklarının gelişi güzel dökülmemesi ve çevrenin kirletilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

İlçenin her bölgesinde inşaat atıklarına karşı denetim başlatan Gelibolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çevreye rastgele moloz dökerek, kirliliğe sebep olanları yakın takibe alıyor. Belediye ekipleri 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu´nun 41. Maddesi´ne göre inşaat atık ve artıklarını, toplanmasına veya depolanmasına özgü yerler dışına atan kişiye idari para cezası uygulanacağı uyarısında bulunulurken, vatandaşların bu konuda daha dikkatli olmaları istendi.

Yapılan kontrollerde M.Nuri Erer Çamlık alanı çevresinde inşaat atıklarının gelişigüzel döküldüğünü tespit eden ekipler, tutanak tutarak idari para cezası uygularken, vatandaşların inşaat atıklarını belediyenin gösterdiği alana dökmeleri gerektiğini hatırlattı.

Çevre temizliğinin toplumsal bir sorumluluk olduğunu ifade eden Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, vatandaşların moloz dökme konusunda mağdur olmamaları için çevreye karşı duyarlılık göstermeleri gerektiğini belirterek "Sokaklarımızda moloz yığınlarının oluşmaması için ekiplerimiz gerekli denetimleri yapıyor. Vatandaşlarımızdan para cezalarına maruz kalmamaları için kirliliğe neden olan bu tür atık maddeleri çevreye bırakmamalarını istiyoruz. Normalde molozların döküm alanına götürülmesi gerekiyor. Ancak bazı vatandaşlar ısrarla boş arsalara gelişi güzel molozları döküyor. Böyle olunca da evinde küçük tamirat yapan vatandaşlar da çıkan malzemeyi onun üzerine dönüyor. Sonucunda Gelibolu´ya yakışmayan görüntü kirliliği oluşuyor. Molozlar döküm alanına dökülmeli, gelişigüzel yerlere dökülmemeli. Amacımız ceza yazmak değil, Gelibolu´nun temiz olmasını sağlamak. Vatandaşlarımız da bu konuda duyarlı olsunlar ve sağa sola moloz dökenleri gördüklerinde Gelibolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü´ne bilgi versinler. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz? şeklinde konuştu.