BAYRAMI OLDUKÇA HAREKETLİ GEÇİRDİK

BAYRAMI OLDUKÇA HAREKETLİ GEÇİRDİK

Çanakkale'de yer alan Troia Tusan Hotel ve Grand Anzac Hotelleri Sahibi Armağan Aydeğer, 9 günlük bayram tatilinin Çanakkale'de büyük bir hareketlilik yaşattığını söyledi.

Turizm Yazarı Halil Öncü'ye değerlendirmelerde bulunan Aydeğer, son dönem artan elektrik maliyetlerinin önüne geçebilmek amacıyla Troia Tusan Hotel'de güneşten elektrik elde etmek için gerçekleştirdikleri GES projesinin de hayata geçtiğini sözlerine ekledi.

Bayram oldukça hareketli geçti

Aydeğer, bayram yoğunluğunu değerlendirdiği açıklamasında, “ Kurban Bayramı Çanakkale için oldukça hareketli geçti. Özellikle büyük şehirlerden yoğun bir talep gördük. Aynı zamanda yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımız bölgemize yoğun bir ilgi gösteriyor. Bayram tatili süresinin 9 güne çıkmış olması bölge turizmi açısından çok ciddi olumlu bir etki sağladı” dedi.

GES yatırımımızı yaklaşık bir hafta önce tamamlayıp enerji üretmeye başladık!

Armağan Aydeğer,Troia Tusan Hotel'de güneşten elektrik elde etmek için gerçekleştirdikleri GES projesinin de hayata geçtiğini ifade derken, “ Sürdürülebilir turizm kapsamında yatırımlarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Özellikle son süreçte enerji maliyetlerindeki artışlar, özellikle elektrik enerjimizi güneş enerjisinden karşılama konusunda yatırım yapmaya sevk etti. Bu çerçevede de yakın zamanda GES yatırımımızı yaklaşık bir hafta önce tamamlayıp enerji üretmeye başladık. Şu anda tükettiğimiz enerjinin neredeyse tamamını güneş vasıtasıyla karşılıyoruz. Çünkü her geçen gün enerji ihtiyacı aratarak devam ediyor. Tesislerin, yatırımcıların, turizmcilerin bu konuda daha hassas olması bölgelerin kalkınmaları açısından çok önem taşıyor. Şu anda tesisimizde 155 kw/saat enerji üretimimiz var. Bu da şu an tesisimizin ana gücünü karşılıyor. İlerleyen süreçlerde bu yatırımı genişletmek gibi düşüncelerimiz de mevcut” diye konuştu.