Bayram Hazırlıkları Tamam

Bayram Hazırlıkları Tamam

Yaklaşan Ramazan bayramı tatilinin en gözde mekânlarından olan Gökçeada ve Bozcaada, konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Hafta sonunda denk gelen Ramazan Bayramı tatilinin kısa oluşu, İstanbul´a yakın tatil beldelerine rağbeti artırdı. Bayramın en çok ilgi gören mekânlarından birisi Gökçeada oldu. Gökçeada´da otellerin doluluk seviyesi, yüzde 100´e yaklaştı. Turizmciler, ilgiden oldukça memnun olduklarını söyledi. Otel işletmecilerinden Bahar Celali, otelin yeni açılmasına rağmen talepten memnun olduğunu belirtti. Celali, ?Otel olarak bayrama hazırız. Bayram sonrası rezervasyonlarımız da oldukça iyi. Ne yazık ki adamızda sezon oldukça kısa. Bunu daha da uzatmayı istiyoruz? dedi. Bayram tatili için az sayıda odaları kaldığını söyleyen bir başka turizmci Ufuk Türk, ?Bayram için sınırlı sayıda odamız kaldı. Bayramdan sonrası için de rezervasyonlarımız var. Gökçeada´da yaz güzel geçecek? dedi. Tatil için Gökçeada´nın büyük rağbet gördüğünü söyleyen turizm acentesi işletmecisi Aysel Kuralay, ?Gökçeada oldukça rağbet gören bir yer. Bunu da ha da artırmak için, yerel işletmelerin, yerel yönetimlerin, acentelerin iş birliği içerisinde olması gerekiyor. Bu iş birliğinin de günlük değil, daha ileriye yönelik çalışmalar olması lazım. Ada, gelen misafirleri içerisine alan, hem tarihi, hem doğal hem de City Slow olması nedeniyle o yavaşlığı hissettiriyor misafirlerimize. Biz o nedenle çok rahat getiriyoruz misafirlerimizi buraya. Geriye de çok mutlu dönüyorlar? diye konuştu.

BELEDİYE BAYRAMA HAZIR

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, bayram tatili süresince gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Gökçeada´nın, doğasıyla, deniziyle artık vazgeçilmez bir tatil bölgesi olduğunu hatırlatan Çetin, ?Yaklaşan Ramazan bayramı nedeniyle, vatandaşlarımızın Gökçeada´mıza olan ilgileri, bizi memnun ediyor. Biz de bu yoğunluğu en iyi şekilde atlatmak ve adamızı tercih eden misafirlerimizin, bayramı diledikleri şekilde yaşamalarını sağlamak adına, gereken tüm tedbirlerimizi aldık. Kaymakamlığımızla gereken planlamayı yaptık. Temizlik, kanalizasyon, su gibi önemli birimlerimizde, bayram süresince nöbetçi personelimiz olacak. Bunlar bayram boyunca görev yapacaklar. Hem Ramazan bayramı tatilinde, hem de takip eden yaz tatili süresince, adamızı tercih eden misafirlerimizi rahat ettirmek için elimizden geleni yapacağız? dedi.

BOZCAADA´DA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Tatilin bir diğer yoğun mekânı ise Bozcaada olacak. Bozcaada´da da yaklaşan bayram öncesi tüm tedbirler alındı. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, belediyenin tam kadro olarak bayrama hazırlandığını söyledi. Yılmaz, ?Kuzey Ege´nin son yıllarda turizmdeki lokomotifi haline gelen Bozcaada, bayramda ve sonrasındaki yaz sezonunda yine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, oldukça hareketli olacak. Biz de bayram tatili öncesi gerekli tedbirlerimizi aldık. Kaymakamlığımızla koordineli bir şekilde çalışarak, belediye hizmetleri, trafik, asayiş, ulaşım konularında planlamalar yaptık. Bayram öncesinde rezervasyon taleplerine baktığımızda, oldukça yoğun geçireceğimizi görüyoruz. Bu bizim için sürpriz değil. Bu konuda geçmiş yıllardan tecrübelerimiz var. Bu sene Eylül ayına kadar, okullar açılana kadar bu yoğunluğun devam edeceğini düşünüyoruz. Bayram için ise ekstra tedbirlerimiz var. Belediyemizde izinler kaldırıldı. Personelimiz, vardiyalı olarak çalışacak. Temizlik, kanalizasyon, su gibi temel hizmetlerimiz başta olmak üzere, belediyemizin tüm hizmetleri bayramda da aksamadan devam edecek. Bayram tatili için Bozcaada´yı seçen vatandaşlarımıza en önemli hatırlatmamız, 8 Haziran´dan beri uygulamada olan ulaşım rezervasyonu yönünde. Vatandaşlarımız sıkıntı yaşamamak için, dönüş rezervasyonunu muhakkak yaptırsın? diye konuştu.