Başkan Özacar´ın Kabotaj Bayramı Mesajı

Başkan Özacar´ın Kabotaj Bayramı Mesajı

Yayınladığı mesajla ?Denizcilik ve Kabotaj Bayramı´nı kutlayan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, ?Kabotaj Kanunu, Cumhuriyetin kuruluşundan sonra elde edilen en önemli başarılardan birisidir? vurgusunda bulundu.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, ?Denizcilik ve Kabotaj Bayramı´ nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Özacar, ?Bir devletin hür ve bağımsızlığının en önemli göstergelerinden birisi kabotaj hakkıdır? vurgusunu yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

?Gelibolu, tarihi boyunca denizcilikle, deniz filosu kazandırmakla adından söz ettirmiş bir yerdir. Gerek Gelibolu gerekse ülkemiz için Cumhuriyetin kuruluşundan sonra elde edilen en önemli başarılardan birisi ise, 1926 yılında çıkarılan Kabotaj Kanunudur. Bugün karasularımızda egemenlik ve bağımsızlık sağlayan bu kanunun yıldönümü kutluyoruz.

Gelibolu Yarımadası´ndan efsaneleşen Yüce Atatürk´ün, siyasal ve askeri zaferin ekonomik başarıyla güçlendirilmedikçe tam bağımsızlığın sürdürülemeyeceğini öngörmüş, bu anlamda Kabotaj Yasası ekonomik alanda bağımsızlığımızın yerleşmesini sağlayan adımlardan biri olarak atmıştır.

Ulusumuzun denizlerdeki egemenlik haklarını geri alan, insanlarımızın hizmetine sunan Kabotaj Yasası, deniz kaynaklarımızın kullanılması ve denizciliğimizin gelişmesi için önemli bir adımdır. Ülkemizin sahip olduğu avantajlardan ve potansiyelden daha fazla yararlanması, sektör gereksinimlerinin karşılanması ve dünya deniz taşımacılığındaki payımızın artırılması büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle denizcilik sektörünün korunup geliştirilmesi, destek olunması, filomuzun rekabet gücünün arttırılması öncelikli hedeflerimizden olmalıdır. Bu düşüncelerle Kabotaj Bayramının yıldönümünü kutluyor, saygılar sunuyorum.