Başkan Işık´tan Hem Mesaj Hem Davet

Başkan Işık´tan Hem Mesaj Hem Davet

Biga Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nde de devam edecek. Gazeteci, yazar, sunucu, oyuncu İclal Aydın, Biga Atatürk Kültür Merkezi´nde saat 20:00´de başlayacak söyleşi ile Bigalı kadınlarla buluşacak.

Ayrıca Türkiye´nin öncü kadınlarını ülkemizde ve dünyada tanıtmak, yaşatmak ve gezici müze oluşturmak amacıyla hazırlanan Öncü Kadınlarımız resim sergisi Biga Atatürk Kültür Merkezi´nde saat 18:00´de gerçekleştirilecek. Sergide; başarılarıyla tarihe damgasını vurmuş, hayatın farklı alanlarında verdikleri mücadeleler ile öncü kimliği kazanmış kadınlar, usta ressamlar tarafından resmediliyor. Sergide 40 sanatçı özgün anlatımları ile öncü kadınlarımızı resmediyorlar. Sergide resmedilen öncü kadınlar arasında; Satı Kadın, Sabiha Gökçen, Nene Hatun, Afife Jale, Semiha Berksoy, Türkan Saylam, Halide Edip Adıvar, Mihri Müşvik gibi isimler yer alıyor.

Kadınlar Günü´nde gerçekleşecek söyleşi ve sergiye tüm kadınları davet eden Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; "Her ne kadar erkek ağırlıklı ataerkil bir toplum olsak da, kadınlarımız bizler için çok önemli. Şu günlerde ise kadınlarımızın toplumsal düzenimizde olmaları gerektiği noktada olmamalarından dolayı güzel günler geçirmiyoruz. Onların hak ettikleri yere ulaşmaları için her tür çalışmayı göstermeye devam edeceğiz. Biz Biga Belediyesi olarak bu da kadın çalışanlarımıza bir gün izin vereceğiz. İsteyen çalışanlarımızı ise Bursa´ya geziye gönderiyoruz" dedi.

Başkan Işık, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Mustafa Kemal Atatürk diyor ki: ´İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?´

Amacımız; kadın haklarının tam olarak korunduğu, kadının sosyal yaşamdaki yerinin garanti altına alındığı, ekonomik ve sosyal hayata güçlü bir şekilde katıldığı, özgürlüklerinin korunduğu bir toplumsal düzen olmalı. Bizler kadınların toplumsal düzende olmaları gerektiği yerde yaşamaları için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler toplumun yarısının ayaklarından yere zincirlenmesini asla kabul etmeyecek, insan özgürlüğüne yönelik bu büyük haksızlıkla da mücadelemize devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü´nü içten bir şekilde kutluyor, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere ülkemizde kadın hakları için çalışan tüm insan hakları savunucularını da şükranla anıyorum.

Öte yandan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü´nde Biga Atatürk Kültür Merkezi´mizde gerçekleştireceğimiz Öncü Kadınlar Resim Sergisi ile İclal Aydın söyleyişine tüm kadınlarımızı davet ediyorum."