Basınımızın Basın Bayramını Kutluyorum

Basınımızın Basın Bayramını Kutluyorum

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramında kutlama mesajı yayınladı.

Basın özgürlüğünün halkın haber alma özgürlüğü olduğunu vurgulayan CHP´li ÖZ, Emekçi basının bayramını kutlayarak şunları ifade etti; ? 99 yıl önce bugün kaldırılan basın sansürünün yıl dönümünde basın mensuplarının asılsız suçlamalarla hapsedildiği günleri yaşıyoruz. Fikir özgürlüğü, basının en temel hakkıdır. Maalesef her türlü baskı ve yaptırıma uğrayan basınımızın bazıları kalemlerinden maruz kalmış, bazıları da kalemlerini bırakmak zorunda kalmıştır. Demokrasinin temel şartlarından biri de ifade özgürlüğüdür. Bu ifade özgürlüğü halkında haber alma özgürlüğüdür. Fakat sadece gazetecilik görevini yaptığı için hapse atılmak, tahammülsüzlük ve demokrasinin olmadığı ülkelerde yaşanmaktadır. Üstelik tahammülü olmayan yandaş medya adeta bir sektör haline gelmiş, yanlı haber yapmaktan öte özgür basına da saldırır hale gelmiştir. Gün basın özgürlüğünün mücadelesi günüdür.  Basın özgürlüğünün kısıtlanması halkın özgürlüğün kısıtlanması demektir. Çünkü baskıcı uygulamalara maruz bırakılmak istenen özgür basınımıza müdahale edilmek istenmesi, halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış bir gasptır.

Cumhuriyet Gazetesi çalışanları tamda bugün hâkim karşısına çıkarak kaleme aldıkları için savunma verecekler. Gazetecilik görevinin suç değildir. Adaleti sağlayacak hâkim ve savcılar bağımsız yargı ilkeleri doğrultusunda adilce karar vereceklerdir ve 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramında tecelli edecek adalet ile tutuklu bulunan gazetecilerin özgürlüklerine ve kalemlerine kavuşmasını bekliyorum. Emek harcayan basınımıza teşekkür ederim. Zor şartlar altında özgürce kalemine sahip çıkıp, halkın haber alması için emek harcayan basınımıza teşekkür ederim. Tüm bu baskılar ve yaptırımların gölgesinde kalemini halkın haber alma özgürlüğü için kullanan ve tarafsız haber ilkesine bağlı kalan tüm emekçi basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor ve basına yapılan baskıların son bulmasını temenni ediyorum?