Başarının Öyküsü

Başarının Öyküsü

Çanakkale Belediyespor Kurmay ve aktörleri zorlu geçen ama ilk etabı başarı ile noktalanan 2015-2016 lig sezonunu değerlendirdiler

Dünyanın en zor ve en dinamik Bayanlar Voleybol Ligi olarak gösterilen Türkiye Bayanlar 1.Liginde başarı ile mücadele eden Çanakkale Belediyespor´da başarının mimarları ve aktörleri, geride kalan 2015-2016 sezonunu değerlendirmek üzere Basın mensupları ile bir araya geldi. Belediyespor Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan, Voleybol Şube Sorumlusu Aysun Kavcar, Baş Antrenör Üzeyir Özdurak ve takım kaptanı Ebru Uygurtaş zorlu süreci değerlendirdi.

Güneşhan: ?Karakterli bir mücadele süreci?

?3 yıldan bu yana hem kenti, hem kurumumuzu hem de kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Her geçen yıl performansımız ve aldığımız sonuçlar daha iyi noktaya gelmekte. Bu yıl da sezon başı ortaya koyduğumuz hedefi lig sonu itibarı ile yakalamış bulunuyoruz. Takımımız klasman grubunda play off maçlarına katılma hakkı kazandı. Takımımız sezon boyunca son derece iyi ve karakterli bir mücadele sergiledi ve bu başarıyı yakaladı. Ancak bizim hedeflerimizin arasında Avrupa Kupalarında mücadele etmek ve Çanakkale ile birlikte ülkemizi de Avrupa´da temsil etmek vardı. Hedeflerimizin ilk etabını gerçekleştiren başta Üzeyir Özdurak Hocamız ve ekibi olmak üzere, Voleybol Şube Sorumlumuz Aysun Kavcar´a,  kaptanımız Ebru Uygurtaş ve tüm oyuncularımıza ve de kulüp personelimize teşekkürü borç biliyoruz?.

?Başarıyı mütevazı bütçe ile yakaladık?

Önlerinde İzmir´de oynanacak klasman grubu maçları olduğunu ve oradan Avrupa Kupalarına giden yolda önlerindeki kapıyı açmak istediklerini ve bunun için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüklerini belirten İsmet Güneşhan şunları söyledi: ?Söylenecek çok şey yok. Söylenebilecek en güzel şeyi sporcularımız ve teknik ekibimiz bu başarıya ulaşarak ifade etmişlerdir. Ligde bir çok kulüp ciddi bütçe rakamları ile mücadele ederken çok mütevazı bütçe ile bu noktaya geldik. Biz bu başarıyı sadece kulüp olarak elde etmedik. Bizlere her süreçte destek olan, katkı sağlayan basın mensuplarına, her hafta özel program yapan Ton Tv´ye ve diğer basın yayın temsilci ve çalışanlarına da teşekkür etmek istiyoruz. Bu başarıda en önemli desteği bizlerden esirgemeyen ve bizzat bu mücadelenin içerisinde bizlerle olan değerli Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan´a da sonsuz teşekkür borçluyuz. Yine bizlere destek olan tüm bürokrasiye, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Maçlarda bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımız ve voleybolsever kentlilerimize de şükranlarımızı ifade ediyoruz. Özellikle yaptığımız ortak çalışmada ?Gençlerimizi voleybol ile buluşturuyoruz? projemiz için çok önemli girişimleri başarı ile gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürümüz Zülküf Memiş nezdinde merkez ve ilçelerdeki tüm kurum ve okul yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize de teşekkür borçluyuz. Bizim bir parçamız gibi gördüğümüz ve bize her anımızda destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz adına İl Müdürümüz Nüammer Uslu ve kurum personeline de teşekkür ediyoruz?

?Sponsorlarımız büyük destekçimiz?

Türkiye Bayan Voleybol Liginin Dünyanın en zorlu ve önemli ligi olduğuna ve Türkiye´de sadece 5 ilde bu heyecanın yaşandığını hatırlatan Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan, bu başarıda en önemli payın da kendilerine maddi manevi destek sağlayan sponsor kuruluşlara ait olduğunu söyledi. Güneşhan, 3 yıldan bu yana resmi sponsor olan, aynı zamanda yönetim kurulunda görev alarak taşın altına elini koyan Uysal Marketler Zinciri adına Süleyman Uysal ve Yönetim Kurulu adına Cengiz Uysal´a, yine sadece maddi katkı vermekte kalmayıp bu yıl yönetim kurulunda görev alan Doğan Türkmen ve temsil ettiği sponsor kuruluş Doğtaş´a, 2 yıldan bu yana ana sponsor olan 17 Burda´ya, Gestaş adına Sayın Vali Hamza Erkal ve kurum temsilcilerine, Akçansa, Avek, Özel Çanakkale Koleji, Kale Gıda ve bunun yanında desteklerini esirgemeyen diğer kurum, kuruluş ve esnaflara da teşekkür ettiklerini ifade etti. Güneşhan, sponsorluk konusunda az sayıda değil çok sayıda kurum ve kuruluşu yanlarında ve bu önemli başarılarda ortak görmek istediklerini de kaydetti.

?Yeni jenarasyon yeni başarılar?

Bundan sonraki hedeflerinin ligin güçlü ve iyi takımlarından biri olmak ve iyi bir jenerasyon yakalayarak ilerleyen süreçte sadece ligde değil Avrupa´da da söz sahibi bir takım olarak Çanakkale´yi ve ülkeyi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu da belirten Güneşhan şunları söyledi: ?Benim her zaman söylediğim bir şey var. Çanakkale dünyanın en güzel kentlerinden birisidir. Çanakkale barışın kentidir. Ama sporun kenti olmaması için de hiçbir neden yok. Çanakkale bu anlamda Dardanelspor ile önemli bir mesafe kaydetmiş ve adını spor dünyasında duyurmuştur. Çanakkale Dardanel futbolda, Belediyespor da voleybol da lokomotif kulüpler olmuştur ve dayanışma halindedir. Duyarlı davranarak kenti sporda başarı ile temsil eden kulüpler olarak iki kulübün bayraklarının yan yan şehrin değişik yerlerine asılmasını öneren Kulüp Koordinatörü Bülent Büberci ve kulüp yöneticilerine de ayrıca teşekkür ederiz. Çanakkale´ye yakışan bir dayanışma olmuştur. Kulüp ve kent unsurları bir araya geldiği zaman önemli başarılara imza atılabiliyor. Kulübümüz bünyesinde 13 dalda yüzlerce genç ve yıldız yeteneğimiz var. Birçok dalda Türkiye şampiyonluğu ve önemli dereceler yakalamışlardır. Bunlar gurur verici başarılar.

Kavcar: ?Başarı Çanakkale´nindir?

Çanakkale Belediyespor Voleybol Şube Sorumlusu Aysun Kavcar da zorlu bir sezonu başarı ile tamamlamanın ve hedeflerine ulaşmanın sevincini hep birlikte paylaşıyor olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Ligde ilk sekize ve orta 4´lü gruba kalarak play off´u yakalamanın belki bir cümle ile ifade edilebileceğini ancak bu sürecin oldukça zor ve meşakkatli geçtiğine dikkatleri çeken Kavcar şunları ifade etti: ?Bu yolu kat ederken bazen güldük, bazen üzüldük ve bazen gerildik ama sonunda önümüze koyduğumuz ilk hedefe ulaştık. Bu bizim için ve tek bayan yönetici olarak benim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı olmuştur. Sezona başlarken bu hedefe önce kendimiz inandık. Kulübümüzde Başkanından yönetim kuruluna, teknik heyetimizden sporcularımıza, fizyoterapistimizden istatikçimize, malzemecimizden kulüp personeline kadar bu başarıya inanarak odaklandık. Şimdi inandığımız hedefler gerçek oldu. Bu başarı Çanakkale için de önemli bir kazanımdır. Bu başarı elde ederken, bu kentte yaşayan her bir bireyin çok katkısının olduğunu söylemeliyiz. Bu kulüp Çanakkale halkınındır. Çanakkale´deki maçlarda Çanakkaleliler, deplasmanlarda da oradaki kentliler ve dernekler bizlerin hep yanında ve arkasında olmuştur. Öncelikle bu göreve beni layık gördüğü için başta Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan´a, birlikte görev yaptığımız Kulüp Başkanımıza ve değerli yönetim kurulu üyelerimize, teknik heyetimize, sporcularımıza ve kulüp emekçilerine de çok teşekkür etmek istiyorum. Ben yöneticiden çok bayan takımımız sporcularına bir ?abla´ oldum ve kenetlendik. Başından bu yana bir kolej havası yaratmaya çalıştık ve bunu gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Bu başarını arkasında ciddi mücadeleler, emek ve alın teri var. Bu başarı ile yetinmek istemiyoruz. Şimdi Çanakkale´ye Avrupa ligi onur ve gururunu yaşatmak istiyoruz. Buna da her şeyimizle inanıyoruz ve takımımıza güveniyoruz?

Özdurak ?Önemli bir yükün altından kalktık?

Çanakkale Belediyespor Baş Antrenörü ve elde edilen başarının mimarı Üzeyir Özdurak ise takımı kuran ve bugünlere getiren tüm yönetici, teknik heyet ve destek veren herkese teşekkür etmek istediğini belirterek sözlerine başladı. Özdurak ?Böylesine güzel ve önemli bir kente böyle başarılı bir takım kazandırdıkları için tüm unsurlara teşekkür borçluyuz. Buralara çok kolay gelinmiyor. Bu sezon gerçekten çok önemli bir iş yapıldı ve bu her türlü zorluğa rağmen başarı ile neticelendi. Hem yöneticiler, hem teknik kadromuz, hem oyuncularımız hem de kulüp personelimiz ile birlikte bizleri yalnız bırakmayan halkımız ve basınımız da bu başarıda ortak paydaştır. Şu an lig bitti ve takımımızın üzerinde hem mental olarak hem fizik olarak çok tatlı bir yorgunluk var. Bu olayın en önemli kısmı ama zorlu bir play off klasman grubu maçları öncesi bunun üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. İzmir´de en iyi şekilde mücadele ederek Çanakkale´ye layık olan Avrupa Ligini elde edip şehre armağan etmeyi çok arzuluyoruz ve bunun için de elimizden geleni yapacağımızı belirtmek istiyorum? dedi.

Kaptan Uygurtaş ?Bize bizden çok inandılar?

Çanakkale Belediyespor Kaptanı Ebru Uygurtaş ise Çanakkale Belediyespor ekibi olarak çok zorlu bir ligi başarı ile geride bırakmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Uygurtaş şunları söyledi: ?Başarı, hırz ve mücadele dolu bir sezon geçirdik. Bu süreç içerisinde hocamızı, yöneticilerimizi ve taraftarlarımızı zaman zaman üzsek de bunu telafi ettiğimize inanıyorum. Bu sezon ilk hedefimizi başarı ile gerçekleştirdik. Bütün takım arkadaşlarım adına her zaman yanlarında olan ve maddi manevi her türlü desteği bizden esirgemedikleri için, çözüm odaklı çalıştıkları ve çok iyi bir etkileşim ortamı sağladıkları için tüm yöneticilere, teknik kadroya ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Her an her saniye yanımızda olan ve en ince detayına kadar bizimle bir abla olarak ilgilendiği ve bize bizden daha fazla inandığı ve ilgilendiği için Aysun Kavcar´a ayrıca teşekkür etmek istiyorum. İşin en zevkli ama en zor kısmı bundan sonra başlıyor. Play Off maçlarına en iyi şekilde hazırlanacağız. Çanakkale´ye yakışır mücadele edip İzmir´de özlenen başarıyı elde edebilmek için var gücümüz ile ter dökeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın?.