Barolar Savunma İçin Yürüdü

Barolar Savunma İçin Yürüdü

Baroların yapısı, Çoklu Baro ve Baroların Seçim sisteminin değiştirilmesine yönelik çalışmalara tepki gösteren Çanakkale Barosu, müzakere sürecinden sonuç alınamadığını belirterek Ankara’ya diğer barolarla birlikte eş zamanlı yürüyüş başlattı.

Barolar ve meslek örgütlerinin yapısı ile seçim sisteminde değişiklik yapılmasını istemeyen Baro Başkanları, bulundukları illerden Ankara’ya “Savunma Yürüyüşü” başlattı. Barolara yönelik yapılması düşünülen değişikliklere ilişkin duyarlılıklarını görünür kılmak isteyen Çanakkale Barosu da yürüyüşe düzenlediği basın açıklaması ile start verdi. Baro İdari Binası önünde Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, Baro Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda Avukatın katıldığı basın açıklamasında, Dünya’da ve ülkemizde yaşanmakta olan Pandemi süreci nedeniyle, Avukatların sorunlarının zirve yaptığı bir dönemde Baroların görüşü alınmadan yeni bir düzenleme iradesi gösterilmesine karşı olunduğu belirtildi.

YARGI SİYASALLAŞMASIN DİYE YÜRÜYORUZ

Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, açıklamasında “Geçen hafta Adalet Bakanı, Kamu Başdenetçisi ve TBMM de siyasi partilerin temsilcilerini ziyaret ederek düşüncelerimizi aktardık. Olumlu geçtiğini düşündüğümüz görüşmelerin sonrasında yasa değişikliği iradesinde bir gerileme olmadığı, hatta sürecin ilerlediğini görsel ve yazılı basına yansıyan haberlerde görmekteyiz. Avukatlık mesleğinin asıl sorunları ve yargılamada savunmanın etkisinin giderek azaldığı bir dönemde bu konularının çözümü yerine, Baroların yapısının ve seçim sistemlerinin değiştirilmesi çalışmalarını anlamak mümkün değildir. Eğer Barolarla ilgili konuşulan değişiklikler yasalaşırsa barolar bazı grupların etkisi altına girebilecek ve yargının siyasallaşmasına neden olacaktır.” dedi.

BARO BAŞKANI AV. ŞARLAN: YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN DEĞİŞİKLİKLERİN YAPILMAMASINI İSTİYORUZ.

Çok sayıda avukatın hazır bulunduğu ve yürüyüş öncesi yapılan açıklamada konuşan Av. Bülent Şarlan “Barolar ve avukatlar, hak arama hürriyetinin güvencesidir. Barolar, mağdur çocukların, kadınların yanındadır. Barolar; adli yardıma ihtiyaç duyanların destekçisidir. Barolar; haksızlık kimden gelirse gelsin ve kime yönelirse yönlensin hiçbir ayırım gözetmeksizin haksızlığın karşısındadır. Baroların yapılacak değişikliklerle susturulması sadece avukatların değil, çocukların, kadınların, çevrenin, yaşamın, adalete erişimde dezavantajlı tüm grupların susturulmasıdır. Bu nedenle yapılmak istenen değişikliklere itiraz ediyor, yapılmamasını istiyoruz.” dedi. Av. Bülent Şarlan konuşmasının devamında “Baroların yapısını değiştirmeye yönelik çalışmaların geri çekilmesine ilişkin itirazları görünür kılmak için ülkenin her yerinden Baro Başkanları olarak Ankara ya sesimizi duyurmak için yürüyeceğiz” dedi. Konuşmasının ardından Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan yürüyüşüne başladı.