?Bana Yapılan Komplo Yerini Bulsaydı 300 Kişi İşsiz Kalacaktı?

?Bana Yapılan Komplo Yerini Bulsaydı 300 Kişi İşsiz Kalacaktı?

ÇTSO eski yönetim kurulu üyesi Sadık Aydoğan ?Benim ticari hayatım ile oynandı? dedi ve oda yönetiminin aldığı karar ile ilgili meclise yeniden dilekçe verdi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası eski yönetim kurulu üyesi Sadık Aydoğan, önceki gün gerçekleştirilen olağan meclis toplantısında yine yönetim kuruluna yüklendi. Oda yönetiminin aldığı kararın usulsüz olduğu iddiası ve bu karar ile ilgili araştırma komisyonu kurulması ile meclise yolladığı dilekçenin gündeme alınmadığını belirten Sadık Aydoğan, önceki gün bir kez daha meclise yolladığı dilekçenin Oda Genel Sekreteri tarafından meclis başkanlığına iletilmediğini ve bilgilendirme yapılmadığını belirtti. Aydoğan, altında 14 meclis üyesinin de imzası bulunan ilgili dilekçesini bu kez elden meclis başkanlığına verdi ve gereğinin yapılmasını istedi.

 

Sadık Aydoğan önceki günkü meclis toplantısında gündem dışı söz alarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aydoğan konuşmasına meclis başkanlığına iletilmek üzere yolladığı dilekçenin dikkate alınmadığını ileri sürdü. Aydoğan şunları söyledi: ?Ben Meclise ulaştırılması için bir dilekçe vermiştim. Sanırım o dilekçe sekreterlik tarafından meclis gündemine alınmamış. O dilekçe meclis tarafından gündeme alınmadı. Bana bir yazıyla karşılık verildi. Ben sadece benim yaşadıklarımın tahkikatının yapılmasını istedim dilekçemde. Bana verilen yazıda OHAL´den dolayı her hangi bir bilgi veremeyecekleri işlem yapılamayacağını belirten yazısını verdiler. OHAL masasına surdum. ?Sizin kendi iç yapınız var bizi ilgilendiren bir konu yok? dendi. Ticaret Siciline sordum, bizi ilgilendiren bir konu yok sizin kendi iç yapınız var kendi içinizde halletmelisiniz? cevabı verildi?

?Mağduriyet yaşadım?

Sadık Aydoğan ÇTSO yönetiminin yaptığı açıklama ve basına servis ettiği bir yazı sonrası ciddi mağduriyetler yaşadığını ileri sürdü.  Aydoğan ?Bir mağduriyet yaşadım. Bir komploya kurban gittim. Kendimce gitmedim çünkü beni kamuoyu çok iyi biliyor. Bizler ticaret yapıyoruz. İş adamlarıyız. İstihdam yaratıyoruz. Bizlerin geleceği ile hiç kimse oynayamaz. Bir manşet üzerine bugün benim 10´un üzerinde distribütörlüklerim var. Bir başlık ve bir basın duyurusu ile ben bir sürü soruşturma geçirdim. Ancak Allahıma çok şükür ki biz bunun üstesinden geldik. İnsanların ticari hayatıyla nasıl oynandığını çok iyi gördük ve çok iyi yaşadım. Bugün yaklaşık 300´e yakım işçi çalıştıran şirketlerimiz var. Bugün bana yapılan komplo yerini bulmuş olsaydı belki bugün 300 insan işsiz kalacaktı. O zaman ?çak´ mı yapacaklardı. Viski şişeleri tokuşturulup ?bak görevimizi yerine getirdik mi ?diyeceklerdi. Gerçekten yazık günah.? Dedi.

?Gerçeklerin üstü kapatılıyor?

Aydoğan konuşmasında, bazı gerçeklerin üstünün kapatıldığını ima ederek, oda yönetiminin aldığı kararın yasal olup olmadığının incelenmesi ve bir araştırma komisyonunun kurularak disiplin kurulunun göreve çağrılması isteğini bir kez daha meclis üyeleri ile paylaştı. Aydoğan şunları söyledi: ? Aileysek kavgalarımızı ve sorunlarımızı kendi içimizde halletmemiz gerekiyor ama gördüğüm kadarıyla üstü kapanıyor. Bugün yine bu meclise verilmek üzere bir dilekçe yazdım. Aynı konuları içeriyor aşağı yukarı sonuçta bu konularla ilgili araştırma komisyonu kurulması, disiplin kurulunun göreve çağrılması ve tahkikatın yapılması. Bakın ben kimseyi cezalandırmak veya suçlamak amacında değilim. Ben burada kendi ticaretimin ve çalışanlarımın hakkını arıyorum. Eğer ben bir kazaya kurban gitseydim hepiniz ticaret yapıyorsunuz hepiniz bankalardan kredi kullanıyorsunuz kredileriniz kapansaydı ne gelirdi başınıza. Bunu çocuk oyuncağımı sanıyorsunuz. Bu dilekçenin bugünkü meclis tutanağında olmadığını gördüm. Eminim ki başkan vekiline bu konuda bilgilendirme yapılmadığına da kesin kanaatindeyim. Benim ne yapmam lazım. Birçok arkadaşımız burada benim başıma gelen olayı biliyor. Benden bir özür dilensin. Ben başka bir şey istemiyorum. ?Evet biz burada hata yaptık, biz burada yanlış karar aldık? densin.

?3 kişi işe merdivenlerde karar mı alınıyor?

Sadık Aydoğan iki önceki meclis tutanaklarının incelenmesi halinde her şeyin net ortada olduğunu belirtti ve şunları söyledi: ?Bundan 2 meclis öncesi de Sayın Selçuk Semizoğlu da söyledi. Evet biz o yönetim kurulunda oy birliği ile red ettik. Meclis tutanaklarında var. Bunu takip edin bulursunuz. Fakat merdivenlerde karar adlık. Karar 3 kişiyle merdivenlerde mi alınıyor ve bir çok arkadaşım var isim vermeyeceğim bunun böyle olmadığını çok iyi biliyor. Ben hiçbir şeyin peşinde değilim hakkaniyetin peşindeyim. Ben buraya 8 sene emek verdim. Buranın iç yapısını benden iyi bilen yok demeyeceğim ama çok iyi biliyorum. Hizmetlerimden dolayı bir teşekkür beklemiyorum ama bu haksızlığı hak etmiyorum. Takdir sizindir?