BAKAN ERSOY SAROZ'DA BATIĞA DALDI

BAKAN ERSOY SAROZ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Tarihi Gelibolu Yarımadası Suvla koyunda 13 metrede bulunan bir savaş batığına dalış yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Büyükkemikli Suçlarla koyundaki dalışına Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de refakat etti.

Geceyi yarımadada geçiren Bakan Ersoy sabah 09.00 sıralarında kendisine tahsis edilen tekne ile denize açıldı. Özel dalgıç kıyafetlerini giyen Bakan Ersoy suyla koyunda 107 yıl önceki savaşta batan iki gemiden 13 metre derinlikteki Lumba ya dalış yaptı.

Dalışın ardından Kabatepe limanına gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dalışın oldukça keyifli olduğunu belirterek, tarihi su altı parkının dalış turizmine kazandırılmasının çok değerli olduğunu kaydetti. Ersoy, eylül-ekim aylarında dalış turizmini canlı tutacak aktiviteler sayesinde Çanakkale'nin popülerliğini daha da artıracağının altını çizdi. Ersoy, Troya Kültür Yolu Festivalinin de beklenenden daha çok ilgi gördüğüne değinerek, kendisinin de koşacağı tarihi Gelibolu Yarımadası Maratonunun da turizm potansiyelini daha üst seviyelere çıkaracağını sözlerine ekledi.