Bahçeşehir Koleji Hizmete Açıldı

Bahçeşehir Koleji Hizmete Açıldı

bu yıl eğitim-öğretime başlayacak Bahçeşehir Koleji kampüsü düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, "Çanakkale de doğusundan, batısına kaliteli eğitim için çalıştığımız şehirlerden biri olacak. Biz eğitimde yaptığımız her işi Türkiye meselesi olarak görüyoruz. Türkiye´nin gelecek projesi olarak görüyoruz. Neden, çünkü dünyada ileriye doğru, iyiye doğru, gelişmeye doğru yapılan her işin altında iyi bir eğitim planlaması, iyi eğitim için yapılan iyi bir yol planı ve bunun için çalışan, bunun için uğraşan herkes, devletinden hükümetine, hükümetinden vatandaşına, öğretmeninden velisine bu işe emek veren herkes var. Ama maalesef bunun tersi durumlarda bunu başaramayan, nitelikli eğitimle, yeni nesillerini yetiştirmeyen ülkelerde de hem sosyal hem ekonomik hem siyasi birçok problemle yüzleşme gerçeği var. Bu nedenle 51 yıldır Türkiye´ye hizmet eden Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak, biz eğitim meselesini Türkiye meselesi olarak görüyoruz. ve eğitime yaptığımız her yatırımı, eğitim için attığımız her adımı da Türkiye´nin gelecek projesine bir katkı olarak görüyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise, "Milletlerin tarih sahnesinde bağımsızlığını sağlayan en temel etken, eğitim kalitesidir. Bireyin gelişmesini, sosyalleşmesini, toplumsal, kültürel medeniyet değerlerini kazanmasını sağlayan en önemli etken eğitim. Ülkelerin gelişmişlik kriterlerinin en önemli belirleyicisi yine eğitimdir. Ekonomik kalkınmanın en net göstergesi eğitim kalitesidir. Bugün, çok kıymetli bir eserin açılışı için beraberiz. Eğitim, değerini yitirmeyen, tabiri yerindeyse boşa gitmeyen en kıymetli yatırımdır. Yunanı, Hinti, modern batıyı tabii ki öğrenip, bunun yanında büyük bir özgüvenle ışık doğudan yükselir diyecek özgüven sahibi gençlerin yetişmesi için bu tarz yatırımların şehrimizde olması en büyük hedefimiz, niyetimiz. 

250 bin şehidimize yan bakan, burun kıvıran değil, tam aksine gurur, onur duyan, onların yolunda yürümekte şeref duyan bir gençlik en büyük hedefimiz. Yaklaşık 100 yıllık Cumhuriyetimiz içerisinde eğitim kalitesini hep tartışıldı, her dönem farklı veriler masaya yatırıldı. Bu 100 yıl içerisinde hiçbir dönem eğitimimiz bütçemizden en çok pay alan kalem olmadı. Fakat son yıllarda yüzde 17´ye varan oranla bütçemizden en çok yatırım alan kalemimiz, ana başlığımız eğitimimiz oldu. Bunu artarak devam ettirmek geleceğe ilişkin iddiamızı ortaya koymak en büyük hedefimiz" şeklinde konuştu.