Bahamalarda Zevk Yapmıyorum

Bahamalarda Zevk Yapmıyorum

Çanakkaleli dünya rekortmeni kendisine yöneltilen eleştiri ve yorumlara sert yanıt verdi

Dünya rekortmeni serbest dalış sporcusu Şahika Ercümen, kendine ait Facebook hesabından ?Önemlidir? ibaresi ile yaptığı açıklamada kendisi için yapılan eleştiri ve yorumlara cevap verdi. Antrenmanları için gittiği Bahama Adalarında çalışmalarını sürdüren dünya rekortmeni Çanakkaleli sporcu Şahika Ercümen, ?Bahamalar´ da nasıl antrenman yapıyorsun, paran var tabi, oo masaja gitmişsin? gibi soru ve yorumlarla karşılaştığını bunun da yanlış anlaşılmalara neden olduğunu belirtti.
?Zevk için Bahamalar´da bulunmuyorum?
Yıllarca aldığı bütün harçlıkları ve okul yıllarında yaz dönemlerinde çalıştığı işlerden kazandığı parayı spora yatıran bir sporcu olarak açıklamak istediğinin altını çizen Şahika Ercümen kendini şu ifadeler ile savundu: ?Aslında dalışta dünya rekoru kıran bir sporcu tabii ki de en iyi dalış noktalarında antrenman yapmalı, rakiplerim zaten öyle yapıyor ve ülkemizi temsil eden tüm sporcular çok daha iyilerini hak ediyor ama durum sandığınız gibi değil.. Örneğin Bahamalara gitmek pahalı ve zor bir alternatif fakat ben daha önce gönüllü bir projede yer aldığım için uçak biletleri ücretsizdi, Bahamalar ?da dünyanın en tatlı ailesi bana kapılarını açtı ve evlerinde misafir etti, yemeklerimizi de kendimiz evde yaptık. Kıyıdan girince 220metre derinlik olduğu için de tekne masrafı yok. Hatta Türkiye´ de tekne, konaklama, yeme-içme için çok daha yüksek rakamlar harcamamız gerekiyor?.
?Tüm Bütçemizi spora yatırıyoruz?
Dünya rekortmeni yaptıkları işler ile para kazananların ev, araba gibi yatırımlar yaparken kendisi gibi bu zor spor ile uğraşanların bütçelerini antrenmanlar için harcadıklarını belirten Ercümen şöyle devam etti: ?Neden? Çünkü Dünya´ da ülkemizin, sporcularımızın, sanatçılarımızın başarılarının anılmasını istiyoruz! Sponsorlarımız da bizlere bu konuda destek veriyor. Ha bu arada dalışa gittiğimizde gezmeye çok şansımız da olmuyor. Zira dünya rekoru yoğun bir çalışma programı gerektiriyor. Ayda 1kere masaj yaptırmamı çok gören var. 1. si ücret ödemedim. 2. si profesyonel sporcular için masaj şarttır hatta birçok sporcunun özel masörü vardır.. Keşke daha iyi imkanlar olsa da nice yetenekler kaybolmasa ve bizler de daha iyi koşullarda hazırlanabilsek ama bu algıya sahip olundukça ülkemizde spor gelişmez!?
?Özel uçak kullandırılan sporcular var?
Bir süre önce sporcu olarak yurtdışında bir davete katıldığını ve bu davete kendisinden başka başarılı bir sporcu daha olduğunu ve onun özel bir uçak ile geldiğine dikkatleri çeken dünya rekortmeni açıklamasını şu ifadeler ile tamamladı: ?Gözbebeği gibi koruyorlar sporcularını.. Sizlerle bu zor dönemlerde güzel fotoğraflar paylaşmaya çalışıyorum. Halbuki o ışıklı fotoğraf öncesi ben suyun onlarca metre altında, ışığın kaybolduğu noktada yeni bir dünya rekoru için nefesimi tutuyorum.. Hem de Şehitlerimize ithaf en.. Ve bir yardım kurumuna destek imkanı yaratacağız.. Çok kolay bir iş yapmıyoruz, biraz saygı, sevgi diliyoruz sadece..100metre derinliğe hazırlanırken bu durumu baştan anlatayım da sonra deniz kenarından fotoğraf koyunca o fotoğrafın nasıl bir hikayesi olduğunu anlayın istedim?