Bağımlılık Mercek Altında

Bağımlılık Mercek Altında

Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı eğitim semineri İzmir´de gerçekleştirildi. Programa Çanakkaleli basın mensupları da katıldı

Başbakanlık Basın Yayın Enfermasyon Genel Müdürlüğü´nün Yeşilay birlikteliğinde düzenlediği ve Türkiye´de 7 ilde programlama ´Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı´ eğitim çalışmalarının ilk durağı olan İzmir´de gerçekleştirildi. Programa Ege ve Güney Marmara bölgesindeki illerden çok sayıda basın mensubu ve Basın Yayın Enformasyon İl Müdürleri katıldı. Çanakkale´den de Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Murat Dereli ve çeşitli yerel basın kuruluşlarından yönetici, muhabir ve yerel medya mensubu katıldı.

 

İzmir Anemon otelde düzenlenen ve yoğun ilgi gösterilen eğitim programı saygı duruşu, İstiklal Marşı ve İzmir Basın Yayın Enformasyon İl Müdürünün açış konuşması ile başladı. Açılış törenine İzmir Vali Yardımcısı da katıldı.

 

Programın ilk bölümünde Psikoloji Danışman İlkay Uysal madde bağımlılığı konusunda bir sunum yaptı. İlkay madde bağımlılığının toplum sağlığını tehdit eden bir hastalık olduğuna dikkat çekerek çevrede karşılaşılan etkilerin görmezden gelinemeyeceğinin altını çizerek nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda kapsamlı bilgiler aktardı.

 

Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İzlem Vural konu ile ilgili detaylı sunum gerçekleştirdi. Vural, madde bağımlılığı ile ilgili haberciliğin içerikleri komşuna bilgiler verdi. İzlem Vural, madde bağımlılığının en ciddi referans olarak gençlerin olduğunun hiç unutulmaması gerektiğine vurgu yaparak toplumsal bir sorumluluk olarak medyanın da madde ile mücadelede yapacakları ya da yapmayacakları haberlerin ve verilecek haberlerde kullanılacak ortak dilin çok önemli olduğunu ifade etti. Vural, madde bağımlılığı konusunda yapılacak yazılı ya da görsel haberlerde kullanılacak ifade ve metinlerin çok dikkatli hazırlanması gerektiğinin altını çizdi ve mutlaka uyuşturucu ile mücadeleye katkı sağlayacak ifadelerin kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

 

 

Programın son oturumunda ise Doç.Dr. İzlem Vural yönetiminde konuya duyarlılığı arttırmak için eğitime katılan basın mensuplarına gruplar halinde interaktif haber yazma uygulamaları yaptırıldı. Eğitim programı sertifika dağıtımı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.