Ayvacık Evladını Bağrına Bastı

Ayvacık Evladını Bağrına Bastı

Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale Milletvekili ve Adayı İbrahim Kürşat Tuna, seçim çalışmalarına Ayvacık ilçesine yaptığı ziyaretle devam etti. MHP´li Tuna´ya Ayvacık´ta seçmenler büyük ilgi gösterdi.

MHP Ayvacık İlçe Teşkilatı ve İl Genel Meclis Üyesi Hasan Sönmez´in de katıldığı ziyarette, Ayvacık pazarını, esnafı ve kahveleri gezerek seçmenle bire bir temas kuran Ayvacık kökenli olmasıyla da bilenen MHP´li Tuna´ya, Ayvacık sokaklarında yoğun ilgi olduğu görüldü.

ÖTV ve KDV´yi kaldıracağız

Pazarcının da, esnafında sorununu biz biliriz diyen MHP Milletvekili ve Adayı Tuna, ?tarımın sağlıklı koşullarda yapılabilmesi ve Ayvacık´ın turizmden istenilen noktaya gelebilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Çiftçilerimizin, turizmcimizin toplumsal refah ve çağdaş hayat şartlarında hak ettikleri payı almalarını sağlayacağız. Birçok üründe ancak Ayvacık´ın ve bu yörenin geçim kaynaklarının başında geldiği için özelikle üzerine basa basa söylüyorum Zeytin üretiminde fiyat garantisi vereceğiz. Mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV´yi kaldıracağız. Mazot 1 Lira 75 kuruş olacak. Kaliteli tohum, fidan ve fide üretimini destekleyeceğiz ve dışa bağımlılığa son vereceğiz? şeklinde konuştu..

Türkiye´yi içine girdiği kısır döngüden çıkartacağız

Kahvelerde yaptığı sohbetlerde Ayvacıklılara seslenen Tuna, ?Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine giderken Türkiye´nin AKP iktidarı döneminde oldukça tahrip edildiğini dile getirerek,  çözülen milletin bütünleştirilmesini, demokrasinin güçlendirilmesini sağlamak amacıyla var gücümüzle çalışacağız. Ekonomik, siyasi, sosyal ve teknolojik alanlarda yapacağımız atılımlarla Türkiye´yi içine girdiği kısır döngüden çıkartacağız. Bunu gerçekleştirecek Türkiye´nin onarılmasını sağlayacak ülkenin ve vatandaşların sorunlarını bilen güçlü ve nitelikli kadrolara sahibiz? dedi.

Göçmenler konusu mutlaka çözülmeli

Ayvacık sahillerini tehdit eden kaçak göçmen ve mülteci sorununu da anlatan Tuna, ?bu konunun üzerinde titizlikle duruyorum. Durmaya da takip etmeye de devam edeceğim. Tarlalarınızda bahçelerinizde rahat bir şekilde çalışmanızı istiyorum. Bu bir insanlık sorunudur. 4 Eylül´de bu konuyla ilgili mecliste araştırma komisyonu kurulmasıyla ilgili önerge verdim. Ayvacık´ta yaşanan insan kaçakçılarıyla göçmenler arasında çıkan silahlı olaydan sonra 2 Ekim´de mecliste bir basın toplantısı düzenleyerek konuyu yeniden gündeme taşıdım. Katıldığım televizyon programlarında da konuyu anlatıyorum. Huzurlu olmanızı istiyorum? dedi.