AYÇİÇEKTE REKOLTE DÜŞECEK

AYÇİÇEKTE REKOLTE DÜŞECEK

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, İklim değişliğindeki etkilerin insan hayatının her alanında olduğu gibi tarım sektöründe de olumsuz etkilerinin görüldüğünü söyledi.

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, İklim değişliğindeki etkilerin insan hayatının her alanında olduğu gibi tarım sektöründe de olumsuz etkilerinin görüldüğünün belirterek şunları kaydetti;

Abdullah Deniz aşırı sıcakların ayçiçeğinde rekolteyi düşürebileceğini, gelecek yıllarda kuraklığa dayanıklı çeşitlerin ekilmesi gerektiğini belirtti.

Deniz “ Bölgemizde yer yer ayçiçeği bitkilerinin boyunun kısa kaldığını, bazı yerlerde neredeyse biçim yapılmayacak şekilde kuraklığın belirtilerinin görüldüğünü ifade etti.

Kıraç alanlarda geç ekilen çeşitlerde verim kayıplarının olacağının altını çizen Deniz; “Erken ekilen ayçiçekler çiçeklerini döktüler, tane tutma dönemine yaklaştılar. Onlar geç ekilenlere göre bir nebze iyi gözüküyor. Ama geç ekilen çeşitlerde yakıcı sıcaklar rekolteyi düşürebilir ve bu yıl ayçiçeği verimi geçen yıla göre düşük olabileceğini ifade etti.