Ayakta Alkışlandılar

Ayakta Alkışlandılar

Boğazın Sultanları deplasmanda elde ettiği Fenerbahçe galibiyeti ile Vestel Venüs Sultanlar Ligine damgasını vurdu

Vestel Venüs Sultanlar liginde mücadele eden Çanakkale Belediyespor´un önceki gün İstanbul´da Dünya 3´üncüsü Fenerbahçe karşısında elde ettiği galibiyet kentte büyük sevinç yarattı. Güçlü rakibi karşısında müthiş bir galibiyet alan Boğazın Sultanlarının bu önemli başarısı voleybol kamuoyunda da geniş yankı buldu.

 

Lige kendi evinde Nilüfer Belediyesi karşısında aldığı galibiyet ile iyi bir başlangıç yapan ardından iyi bir seri yakalayan Çanakkale Belediyespor, geride kalan 6 haftada sadece son Dünya Şampiyonu Eczacıbaşı Vitra takımına 3-1 mağlup oldu. Boğazın Sultanları 6.haftada ise dünya klasmanının en iyilerinden ve bu sezonun en güçlü şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe karşısında etkili oyunu ile galibiyete uzanırken çok değerli 2 puanın da sahibi oldu.

Yönetim tam kadro yanlarında

Tarihinin en başarılı sezonunu yaşayan ve Fenerbahçe gibi dünyada söz sahibi dev rakibini üstelik İstanbul´da mağlup ederek tarihi bir zafere imza atan Boğazın Sultanlarını yönetim yalnız bırakmıyor. Önceki gün İstanbul´da alınan müthiş galibiyeti Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da izledi. Çanakkale Belediyespor Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan ve yöneticiler ile birlikte takıma destek olan Gökhan´ın sevinci görülmeye değerdi. Boğazın Sultanları, tribünlerdeki Fenerbahçe taraftarları tarafından da ayakta alkışlandı.

Ligde en başarılı 2.nci takım

Genel değerlendirmede toplam 6 maçın 5´ini kazanan Çanakkale Belediyespor, 6 maçta 6 galibiyeti bulunan lider Vakıfbank´ın ardından Bursa BŞB ile birlikte ligin en başarılı ikinci takımı olma başarısını gösterdi. Çanakkale Belediyespor set üstünlüklerine bakıldığında ise aldığı 18 sete karşılık sadece 3 set veren lider Vakıfbank´ın ardından 16 set kazanırken sadece 6 set vererek en başarılı ikinci takım olarak lige damgasını vurdu. Boğazın Sultanları, çeşitli kategorilerdeki liglerde takımları bulunan kulüplerin puan avantajlarının ve alt yapı puanlarının da değerlendirildiği genel puan değerlendirmesinde ise haftayı 14,870 puan ile dördüncü sırada geride bıraktı.

Yarın en ciddi rakip Bursa BŞB

 

Çanakkale Belediyespor ligin 7.haftasında yarın akşam saat 18.00´de ligdeki en ciddi rakibi Bursa BŞB ile Bursa´da karşı karşıya gelecek. Pazar günü Fenerbahçe´yi mağlup eden Çanakkale Belediyespor geceyi İstanbul´da geçirdikten sonra dün bir antrenman yaptı ve akşam saatlerinde maçın oynanacağı Bursa´ya geçti.