Avrupa´ya Onurlu Veda

Avrupa´ya Onurlu Veda

Boğazın Sultanları Atina düellosunu uzatma setinde 3-2 kaybederek CHEV Challenge Cup´a bu sezon için nokta koydu.

Çanakkale´yi ve ülkemizi Avrupa´da başarı ile temsil eden Çanakkale Belediyesppor bayan voleybol takımımız, CHEV Challenge Women Cup´da deplasmanda karşılaştığı Yunanistan´ın Olympiacos takımına rövanşta da 3-2 mağlup olarak veda etti. Boğazın Sultanları iyi performans sergilediği maçı önde götürdüğü uzatma setinde kaybetti.

Balkan Kupasını kazanarak katılma hakkı elde ettiği CHEV Challenge Women Cup´ta mücadele edecek 32 takım arasına giren ve 16´lı grupta Bulgaristan şampiyonu Levski Sofia takımını iki maçı da 3-0 kazanıp eleyen Çanakkale Belediyespor adını Avrupa´nın ilk 16 takımı arasına yazdırdı. 8´li gruba yükselen Boğazın Sultanlarının rakibi Romanya şampiyonu CSM Bükreş takımını eleyen Yunanistan şampiyonu ve bu sezonki lideri Olympiacos takımı oldu. Rakibi ile turun ilk maçını Çanakkale´de oynayan ve 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada iyi bir geri dönüş ile skoru 2-2 yaptıktan sonra uzatma setini kaybeden Çanakkale Beledyespor, bu maçın Atina´daki rövanş mücadelesine dün çıktı.

Hafta sonu ligde Beşiktaş´ı deplasmanda mağlup ederek ligde 3´te 3 yapma başarısını gösteren Boğazın Sultanları, biraz da yorgun  çıktığı deplasman maçının ilk setini etkili bir oyun sonrası 25-19 kazandı. İkinci seti 25-17 kaybeden Çanakkale Belediyespor üçüncü seti ise 25-21 kazanıp setlerde 2-1 öne geçti ve tur atlama umudunu yakaladı. Maçın dördüncü setinde istediği oyunu sergileyemeyen temsilcimiz seti 25-14 kaybetti ve maç uzatma setine gitti.

 

Taybrek setine iyi başlayan Çanakkale Belediyespor önde götürdüğü bu çekişmeli uzatma setini 16-14 kaybetti ve 3-2 mağlup olarak Avrupa serüvenine veda etti. Maçı ve turu kaybeden Çanakkale Belediyespor´un çok iyi performans gösterdiği lig ile birlikte CHEV Challenge Cup´ta da onurlu bir mücadele ortaya koyarak Atina´da desteğe gelen taraftarlarından ve Yunanlı voleybolseverlerden övgü aldı.