Avrupalı Sultanlar´da Rota Sofya

Avrupalı Sultanlar´da Rota Sofya

Ligin prestijli takımı Çanakkale Belediyespor Avrupa arenasında yarın Bulgar Levski Sofya takımını Çanakkale´de ağırlayacak

Vestel  Venüs Sultanlar Liginde Çanakkale´yi başarı ile temsil eden Çanakkale Belediyespor, Balkan Şampiyonu olarak vize aldığı Avrupa Kupalarındaki ilk ciddi sınavını yarın Bulgaristan temsilcisi Levski Sofya takımıkarşısında verecek.

 

ÇanakkaleVoleybol tarihinde ilk kez Avrupa arenasına çıkan ve geçtiğimiz sezon ligde 6.sırada yer alarak katılma hakkı kazandığı Cev Balkan Kupasını şampiyon olarak geçen Çanakkale Belediyespor, ligdeki başarılarını CEV Callenge Kupasında da sergilemek istiyor. Geçtiğimiz hafta ligde Vakıfbank deplasmanına çıkan Çanakkale Belediyespor Çanakkale´ye dönerek yarın karşı karşıya geleceği Bulgaristan temsilcisi Levski Sofya hazırlıklarına başladı.

Ligin popüler takımı Çanakkale Belediyespor yarın saat 17.00´de Anafartalar Spor Salonunda başlayacak karşılaşmada kendisini bir üst tura taşıyacak skor avantajını elde etmeye çalışacak. Sofya maçı hazırlıklarına devam eden Boğazın Sultanları Baş Antrenör Üzeyir Özdurak nezaretinde antrenman temposunu arttırdı. Dün iki antrenman yapan Çanakkale Belediyespor bugün de maç öncesi son taktik çalışmasını yapacak.

Çanakkale Belediyespor Baş Antrenörü Üzeyir Özdurak, CEV Callenge Kupası ile ilgili yaptığı değerendirmede, bu maçın bir lig maratonu mücadelesi niteliği taşımadığını ancak bir çok kulübün kovaladığı ve gerçekleştirmek istediği Avrupa kariyeri ve prestiji anlamında önem taşıdığını belirtti. Geçtiğimiz sezon ligden Avrupa vizesi alarak çıktıklarını ve bu sezon öncesi önlerindeki Balkan Kupası engelini şampiyon olarak aşarak eleme maçlarına katılma hakkı kazandıklarını vurgulayan Üzeyir Özdurak şunları söyledi: ?Avrupa´da olduğu gibi Türkiye´de de tüm kulüpler, bu branşın uluslar arası en prestijli organizasyonu olan CEV Callenge kupalarında başarı elde etmek ister. Biz bu kupada mücadele etme hakkını elde etmeyi başardık. İlk eleme maçımızı yarın Bulgarşstan temsilcisi Levski Sofya ile kendi sahamızda oynayacağız. Takımımız her hafta hatta bazen haftada 2-3 lig maçı oynuyor. Dolayısı ile her an zorluk derecesi yüksek bir müsabakaya hazır durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Hedefimiz Çanakkale´de ilk kez izlenecek olan CEV Callenge Kupası eleme maçında bir üst tura çıkacak avantajı elde edecek sonucu almaktır. Bunu başarabilecek güçteyiz. Tüm Çanakkalelileri bu Avrupa mücadelesinde yanımızda tribünde görmek istiyoruz? dedi.

 

İki maç halinde oynanacak CEV Callenge Kupası eleme turunda Çanakkale Belediyespor yarın evinde ağırlayacağı Levski Sofya takımı ile bu maçın rövanşında Ocak ayında Bulgaristan´da oynayacak.