Ata'ya Derin Maviden Selam

Ata

Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Birgül Erken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatmak için Samsun'a çıkışı anısına saygı dalışı yaptı.

103 yıl önce Milli Mücadele'nin ilk adımı
atılarak kurtuluş meşalesinin yakıldığı şehir Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanıyor.
Milli sporcu ve Dünya Rekortmeni Birgül Erken de bu etkinlikler kapsamında anlamlı bir dalış gerçekleştirerek kutlamalara ayrı bir renk kattı. 

'Şampiyon avı' Samsun'da... 

Milli sporcunun bir süre önce başlattığı
"Birgül Erken ile Edirne'den Kars'a Serbest Dalış Şampiyon Avı" Projesi kapsamında geldiği Samsun'da gerçekleştirilen etkinlik projenin güçlü bir adımını oluşturuldu. İçişleri 
Bakanlığı koordinasyonu ile yürütülen projenin meşalesi niteliğinde gerçekleşen anı dalışı bir ilk olma özelliği ile de anlam kazandı. 

Kutlamalara su altından katıldı.. 

Dünya Rekortmeni Milli Sporcu Birgül Erken, bir ilki de gerçekleştirdi ve kutlamalara su altından katıldı. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI nın desteği ile
kutlamalara sualtından yaptığı dalış ile katılan Milli Sporcunun bu etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Rekortmen Birgül Erken bu anlamlı günde güçlü bağ ve duygular içerisinde olduklarını belirteren"Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde Milli Mücadele'nin 103. Yılının coşku,
onur ve gurunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi. 

Karadeniz maviliklerinde Al Bayrak.. 

19 Mayıs 1919 kutlama programı kapsamında planlanan bu anlamlı etkinlik, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmak üzere Samsun’a ilk adımı attığı yer olan noktada gerçekleştirildi. Atatürk’ün karaya çıkışını temsil eden Türk bayrağını açan rekortmen Birgül Erken ve ekibi bu anı hep bir ağızdan "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun." mesajı vererek ölümsüzleştirdiler. Milli sporcu Birgül Erken ve ekibi öncesinde ise 6x4 metre ebatlarındaki dev Türk bayrağını derin sulara indirdi. 

Derin Mavi'den Ata'ya selam... 

  "Derin maviden Atamızı
selamladıklarını vurgulayan Milli sporcu Birgül Erken bu özel anın gururunu tüm Türk Gençliği ve Türk Milleti ile paylaşmak istediğini ifade etti. Dünya Rekortmeni Birgül Erken'e suda Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri eşlik etti. 

Saygı dalışı kapsamında yapılan çalışmalara; Samsun Valiliği, Samsun Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı DEGAK dalış ekibi, Turkiye Su Sporları Federasyonu, sualtı Görüntüleme Teknik Kurul üyesi sualtı fotoğrafçısı Hanife Küçükler, TSSF Samsun dalış Okulu başkanı Serdar Bostancı da destek verdi. 

Milli sporcu Birgül Erken 103. yıl saygı dalışını gerçekleştirmekten ve bu programın bir parçası olmaktan büyük gurur duyduğunu belirtti.