Asılsız Canlı Bomba İhbarı

Asılsız Canlı Bomba İhbarı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi´nden kimliği belirsiz kişilerce yapılan ?ÇOMÜ Kütüphanesinde Canlı Bomba Var? ihbarı emniyete harekete geçirirken, kütüphanede ders çalışan öğrenciler büyük panik yaşadı.

5 Ocak 2017 günü akşam saat 23.30 sularında Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü´ne ?ÇOMÜ Kütüphanesinde Canlı Bomba Var? şeklinde ihbarda bulunuldu. Edinilen bilgiye göre; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesinde bulunan kütüphanede, finaller öncesi ders çalışmaya giden bir kız öğrenci otobüste bulunan diğer bir öğrencinin hareketlerinden şüphelendi. Daha sonra kız öğrenci emniyet müdürlüğü ekiplerine, canlı bomba ihbarında bulundu. İhbar üzerine harekete geçen İl emniyet Müdürlüğü ekipleri ÇOMÜ Kütüphanesinde incelemelerde bulundu. Kütüphanede ders çalışan öğrencilere kimlik kontrolü yapılırken Kütüphaneye çok sayıda polis ekiplerinin girmesi öğrencilerde de büyük panik yaşanmasına sebep oldu. Kısa süre içerisinde ?ÇOMÜ´de Canlı Bomba Var? iddiası yayılırken; panikleyen öğrenciler Ekşi Sözlük ve Uludağ Sözlük gibi web sitelerinde  ?5 Ocak 2017 ÇOMÜ´de Canlı Bomba? ve ?5 Ocak 2017 ÇOMÜ´de Canlı Bomba yakalanması? şeklinde başlıklar açarak yaşadıkları olayları ve duyumlarını yazmaya başladılar. İddialar İnternet sitelerine düşerken; İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin herhangi bir olumsuz duruma veya şüpheliye rastlamadığı öğrenildi.

BİR SALDIRGAN KAÇTI, İKİ SALDIRGAN YAKALANDI İDDİALARI!

Emniyet Müdürlüğü ekipleri kontrollerin ardından ÇOMÜ´den ayrılırken Ekşi ve Uludağ Sözlüklerde açılan başlıklarda ise; panikleyen ve kulaktan duyma bilgilerle yazılar yazan öğrenciler yaşanan olayı bambaşka boyutlara taşıdılar. Sözlük yazarlarının bazıları; ÇOMÜ´de yapılan kontrolü ?Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi kütüphanesinde canlı bomba paniği. ÇOMÜ´de saatler 22.30 sularında gerçekleşen olayda, saldırganlardan biri kaçtı iki saldırgan yakalandı. Yakalanan saldırganlardan biri itiraf etti. Kaçan terörist tüm emniyet güçleri tarafından aranıyor? şeklinde paylaştılar.

FİNAL HAFTASI DERS ÇALIŞAN ÖĞRENCİLER

 

ÇOMÜ Kütüphanesi´nin ise arama esnasında çok kalabalık olduğu iddia ediliyor. Final haftası nedeniyle Üniversite Kütüphanesinde ders çalışan öğrencilerin büyük korku yaşadıkları belirtiliyor. Son günlerde yaşanan terör olayları da öğrenciler üzerinde etkili olduğu, bu sebeple de popüler sözlük sitelerinde açılan başlıklarında büyük ilgi gördüğü tahmin ediliyor.