Asıl Darbe Kültürümüze Yapılmak İstendi

Asıl Darbe Kültürümüze Yapılmak İstendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ?15 Temmuz Darbe Girişiminin Kültürel Açıdan Analizi? isimli panel düzenlendi.

Çanakkale Valiliği himayesinde organize edilen ve ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezinde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Mustafa Orçun, Prof. Dr. Mustafa Arıcan ve Doç. Dr. Hasan Kaplan katıldı. Ayrıca 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsünde gazi olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu İnşaat Teknikleri Bölümü İkinci Sınıf Öğrencisi Ertuğrul Emre Hüsrev´de o gece yaşadıklarını anlattı. Vali Orhan Tavlı, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer´in yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Acer, 15 Temmuz´un bir başlangıç olmasını ve her yıl yeniden hatırlamak için üniversite olarak üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarını söyledi.  Rektör Acer:? Bir yıl önce bugün Milli irademizi, özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı korumak için hayatını feda eden şehitler verdik. Yine bir yıl önce bugün, hayatını feda etmeye hazır yüzbinlerce vatandaşımız, Ülkemizi, milli irademizi, bağımsızlığımızı korumak için hayatlarını ortaya koydular? dedi.

Bu ülkemiz tarihinde müstesna bir gün. Zira biz millet olarak dışardan bizlere karşı koyan ve canı pahasına ülkesini vatanını, dinini, inancını koruyan bir millet olduğumuzu defalarca gösterdik ifadelerini kullanan Rektör Acer:? İçerden bize saldıranların aynı maksatla örgütlenerek saldıranlara karşı da bu ülkenin vatandaşlarının, bu toplumun aynı şekilde, aynı azim, cesaret, inanç ile karşı koyabildiğinin gösterdiği bir gün oldu. İşte o nedenle Demokrasi ve Milli Birlik Günü her yıl anmamız ve kutlamamız gereken bir yıldönümü olması gerekir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, her yıl bu günlerde bu üniversitenin üzerine düşen bir sorumluluk olarak, 15 Temmuz´un ne ifade ettiğini sizlerle paylaşmamız, bunu sizlere anlatacak hocalarımızı sizlerle birleştirmek gibi bir yükümlülüğümüz var. 15 Temmuz gecesi hain darbecilere karşı aynı kararlılıkla devam ettirilen mücadelenin aynı azimle devam etmesini temenni ediyorum. FETÖ gibi ülkemizi içerden yıkmaya çalışan odakların başlamış olan bu mücadele karşısında yenilgiye uğramaları muhakkaktır" şeklinde konuştu. 15 Temmuz 2016 tarihinde Boğaziçi Köprüsünde yaralanarak gazi olan ÇOMÜ Teknik Bilimler MYO öğrencisi Ertuğrul Emre Hüsrev ise o gece yaşadıklarını konuklara anlattı.