ASSOS’DA DURGUNLUK YAŞANIYOR

ASSOS’DA DURGUNLUK YAŞANIYOR

Türkiye'nin güzellikleriyle dolu birçok noktası bulunuyor. Bunlardan biri de Ege Bölgesi'nin büyüleyici köşelerinden biri olan Assos.

ssos’da dört otel ile hizmet veren Eden Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Selimoğlu, sektördeki son gelişmeleri turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi. Bölgede bir durgunluk yaşandığını ifade eden Selimoğlu, iç turizmde yaşanan durgunluğa dikkat çekerken, turizmde personel sıkıntısının had safhada olduğunu söyledi.

Assos bu dönemde bir sessizlik yaşıyor!

Hilmi Selimoğlu yaptığı açıklamada, “Assos Eden Group Hotels olarak, dört adet Turizm Bakanlığı İşletme Belgeli tesisimizle Çanakkale Assos‘ta 1986’dan beri hizmet veriyoruz. Bölgenin ilk turizmcilerinden birisi olarak bu yıl turizmde yaşanan durgunluğa dikkat çekmek isterim. Son yıllarda bu dönemde oda bulmakta zorluk çekilirken, şimdilerde sezon ortasında bunun tam tersine sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Özellikle iç pazarın kalelerinden birisi olan Assos bu dönemde bir sessizlik yaşıyor. Umarım kısa sürede hareketli bir dönem yaşarız. Bu arada son dönem bölgemizde personel sıkıntısı da yaşıyoruz. Turizm sektörünün sürdürülebilir büyümesi için, otellerimizin personel sıkıntıları konusunda çözümler üretilmeli. Eğitim ve nitelikli personel bulma süreçlerinin iyileştirilmesi, sektörün geleceği açısından kritik önem taşıyor. Ayrıca,devletimizin personel sıkıntısının çözülmesi açısından turizm sektörünü desteklemeli diye düşünüyorum” dedi.

Herkesi ülkemizin en özel destinasyonlarından birisi olan Assos’a bekliyoruz!

Assos'un turizm potansiyelinin her zaman önde olduğunu da dile getiren deneyimli turizmci Hilmi Selimoğlu, “ Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından birçok turist, bu eşsiz köşeyi keşfetmek için ziyaret ediyor. Bunun yanında, bölgede yer alan oteller ve pansiyonlar da konuklara rahat ve konforlu bir konaklama imkanı sunuyoruz. Eğer tarihle doğanın iç içe olduğu bir tatil planlıyorsanız, Assos mutlaka listenizde olmalı. Unutulmaz anılar biriktireceğiniz bu güzel ddestinasyon sizi mistik ve büyülü bir yolculuğa çıkaracak. Herkesi ülkemizin en özel destinasyonlarından birisi olan Assos’a bekliyoruz” diye konuştu.