Arazi Tatbikatı Nefes Kesti

Arazi Tatbikatı Nefes Kesti

Ordu Komutanlarının da izlediği 4 gün süren önemli tatbikat Gelibolu´da başarı ile gerçekleştirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) planlı faaliyetleri kapsamında "Tam Birlik Atışlı Arazi Tatbikatı" Gelibolu´da yapıldı.Türk Silahlı Kuvvetleri´nin planlı faaliyetleri kapsamındaki tatbikatı, 1´inci Ordu Komutanı Orgeneral Dündar, 2´nci Kolordu Komutanı Korgeneral Avsever ile 1´inci Ordu birliklerinde görevli personel izledi.

Gelibolu Kazanağzı Atış ve Atışlı Tatbikat Alanı´nda 4 gün süren tatbikatta, gerçek mermiler kullanılarak önce belirlenen hedefler tam isabetle vuruldu. Tatbikata katılan araç ve personel, Demirci Göleti´nde hazırlıklı "Nehir Geçiş Harekatı"nı gerçekleştirdi. Nehrin karşı kıyısına çıkan mekanize ve zırhlı birlikler, ayrıntılı planlama, şiddetli icra, yüksek atış gücü, hareket kabiliyeti, zırh koruması ve darbe etkisi kullanarak, belirlenen hedefleri ele geçirdi.

Türk askeri ve ordusunun gücünün ön plana çıkarıldığı tatbikatta, planlanan tüm hazırlıklar personel tarafından başarıyla tamamlandı. Helikopterler ile hava desteğinin de verildiği tatbikatta, İnsansız Hava Araçları (İHA) ile elde edilen düşman mevzilerine ait görüntüler sayesinde anlık olarak tespit edilen hedefler de obüs toplarıyla vurularak imha edildi.

Tatbikatı, 1´inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 2´nci Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Avsever ile 1´inci Ordu birliklerinden çok sayıda tugay, alay, tabur ve bölük komutanı seviyesindeki rütbeli personel izledi.