Angın İle Gülünay´ın İsmi Ölümsüzleştirildi

Angın İle Gülünay´ın İsmi Ölümsüzleştirildi

Gelibolu Belediye Meclisi tarafından Gelibolu´da 1915´de doğan Cumhuriyetimizin ilk kadın öğretmeni Refet Angın ile Aktütün Karakolunda şehit düşen Astsubay Ömür Gülünay´ın adlarının verildiği cadde ve sokakta tören düzenlendi.

Gelibolu Belediye Meclisinin geçtiğimiz aylardaki oturumlarında, Cumhuriyetimizin ilk kadın öğretmeni Refet Angın ile Aktütün Karakolunda bir tankın mevzilenmesi sırasında meydana gelen kazada şehit düşen Tankçı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömür Gülünay´ın adlarının verildiği sokak ve caddede Belediye Başkanı Mustafa Özacar, meclis üyeleri ve şehit ailesinin katılımıyla tören düzenlendi.

Programın ilk bölümünde eski adı ?Hilal 1 Sokak´ olan ve Şehit Ömür Gülünay isminin verildiği sokakta duygusal anlar yaşandı. Eşinin ismini tabelada gören Derya Gülünay, gözyaşlarına hakim olamazken,  kızı Beren (6) ve oğlu Kamil Berkay´ı (16) yanına alarak Başkan Özacar ve meclis üyelerine ailesi adına teşekkür etti.

Belediye Başkanı Özacar, burada bir konuşma yaparak , ?Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Yaşamını yitiren tüm şehitlerimizi her zaman saygı ve minnetle anıyoruz. Türk askerine ve ulusumuza yakışan kahramanlık ve fedakarlıkların sahibi olarak görevi başında şehit olan kardeşimiz Ömür Gülünay´ın adı sonsuza dek bu sokakta yaşayacak. Acılarınızın biran önce azalması temennisiyle, siz değerli ve acılı ailesi başta olmak üzere bütün şehit ailelerinin yakınlarına bir kez daha sabırlar diliyorum? ifadelerini kullandı. Başkan Özacar´ın şehit ailesine Türk Bayrağı hediye ettiği tören sonunda günün anısına meclis üyeleri ve şehit ailesi ile birlikte toplu fotoğraf çekildi.

Belediye Meclisinin Şubat ayı meclisinde Gelibolu´da 1915´de doğan Cumhuriyetimizin ilk kadın öğretmeni Refet Angın´ın adını ilçede bir caddede yaşatma kararı neticesinde Yazıcızade Mahallesi´ndeki Hilal Sokak da yeni adıyla ilçe halkının kullanımına sunuldu.

Başkan Özacar, kararı alan kendisine eşlik eden meclis üyeleri ile birlikte anı fotoğrafı çektirerek, ?Türk eğitimin sembol isimlerinden efsane öğretmenlerinden biri olan Angın, bu kentin sembol isimlerinden biridir. Ulu önderimiz Atatürk´ün küçük bir kız çocuğuyken ´tarih öğretmeni ol´ sözünü dinleyip tarih öğretmeni olan ve 62 yıl aralıksız eğitime hizmet eden Refet Angın´ın adının sonsuza dek yaşatılması adına bu karara imza atan tüm meclis üyelerimize de şahsım ve ilçe halkım adına bir kez daha teşekkür ediyorum? dedi.