Alt Ve Üstyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Alt Ve Üstyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Çanakkale Belediyesi tarafından sürdürülen üstyapı çalışmaları kapsamında, gelişen kent ihtiyaçlarına uygun olarak araç ve yaya seyrinin güvenli ve düzenli bir şekilde sürdürülebilmesini sağlamak amacıyla cadde ve sokaklarda gerçekleştirilen çalışmalara h

Bu çerçevede, kent adına önemli hizmetler gerçekleştirmiş Kızılay Derneği Eski Başkanı Merhum Cafer Türker'in adının verildiği Kızılay Cafer Türker Sokak'ta üst yapı çalışmaları tamamlandı. Esnaf yoğunluğunun da bulunduğu sokakta, yapılan düzenlemeyle kaldırım ve yolun parke taş döşemesi gerçekleştirilerek yeniden kullanıma açılması sağlandı.

Yine kentte bir süre önce açılışı gerçekleşen AVM ile birlikte araç ve yaya yoğunluğunun arttığı Barbaros Mahallesi Lozan Caddesi'nde de asfaltlama çalışmaları gerçekleştirildi. Caddede kaldırım ve orta refüj düzenlemeleri de yapılırken, çevresindeki cadde ve sokaklarda da gerçekleştirilecek çalışmalar ile birlikte bölgedeki araç ve yaya trafiğinin daha güvenli ve düzenli sağlanması planlanıyor.

Çanakkale Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar doğrultusunda kentteki otopark alanları da arttırılıyor. Büyüyen ve gelişen kentin otopark ihtiyacına yönelik çözümler doğrultusunda mevcut Cuma Pazarı Otoparkına ek alanlar düzenleniyor. Köprübaşı mevkiindeki düzenlemeler ve bölgede bulunan Amfi Tiyatro alanında yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında alanın parke taş döşeme çalışmaları gerçekleştirilerek kapasite artırımı hedefleniyor. Çalışmalar tamamlandığında 1072 araçlık Cuma Pazarı Otopark Alanına 182 araçlık ilave otopark alanı ile birlikte bölgeye yaklaşık 1300 araçlık otopark alanı kazandırılması planlanıyor.

Teknik çalışmalar kapsamındaki bir diğer bölge ise, İsmetpaşa Mahallesi Şevket Bey Sokak. İngiliz Mezarlığı'nın yan tarafında kalan sokakta teknik altyapı çalışmaları yürütülüyor. Şevket Bey Sokak ile başlayan alt yapı çalışmaları, İsmetpaşa Mahallesi Papatya Sokak, Şefik İnan Caddesi ve Tuğsavul Caddesi ile Kayaalp Caddesi, Spor Sokak, Stadyum Çıkmazı ve Hale Sokak'ta devam edecek olup, yaklaşık 90 gün sürmesi bekleniyor.  Bölgede, çalışmaların düzenli ve mağduriyeti en aza indirecek şekilde gerçekleştirilmesine yönelik Çanakkale Belediyesi tarafından planlamalar yapılırken,  yaya ve araç trafiği açısından kentlilerimizce bilgi edinilerek gerekli önlemlerin alınmasını dile getirildi.