Alın Teri Çocuklar İçin

Alın Teri Çocuklar İçin

ÇOMÜ Beden Eğitimi ve spor Yüksekokulu Öğretmenliği öğrencileri seçtikleri okullara yaşam alanları hazırlayarak takdir topladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinin Topluma Hizmet uygulamaları” dersi kapsamında yürüttükleri proje çalışmaları Öğretim Görevlisi Zeynel Dohman danışmanlığında yürütülüyor.

 

Halime Özgün, Büşra Kürtünlü, Hatice Aktaş, Beytullah Yavuz, Gizem Y, Güray Yılmaz, Abdurrafi Demirkaya ve Ufuk Kaymaz isimli Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü öğrencilerden oluşan proje grubu, Çanakkale`nin dinamiklerini oluşturan İş adamlarının sponsorluğu ve Çanakkale Belediyesinin katkılarıyla yürüttükleri projelerde sergiledikleri başarı ile dikkatleri çekiyor.

 

Etkinliklerin Köy okullarında Oyun Alanlarının Düzenlenmesi, Sosyal ve Fiziksel Aktivitelerin Yapılması” temalı çalışma Çanakkale, Güzelyalı`nın tek eğitim binası olan Güzelyalı İlkokulunun oyun alanlarının iyileştirilmesi ve yeni oyun alanlarının oluşturulmasını kapsadığı bildirildi.

 

Ders kapsamında yürütülen Projenin amaçları ve hedefleri doğrultusunda, Köy okulunda ilkokul kademesindeki çocukların Fiziksel aktivite ve spor yapmalarını sağlayacak alanların iyileştirilmesi, çevre temizliği ve düzeninin sağlanması, boş zaman faaliyetlerini gerçekleştirecekleri uygun ortamların hazırlanması genel amaç olarak belirlendi. Projede spor alanlarının düzenlenmesinin yanı sıra çocukların fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmak ve spor aktivitelerine yönlendirmenin de amaçlandığı kaydediliyor. Sosyal ve spor alanların düzenlenmesiyle eğitim-öğretim gören çocukların özel isteklerine en iyi şekilde katkı sağlanmanın hedeflendiği proje çalışmalarında; İlkokul çocuklarının aralarındaki birlik ve beraberliği güçlendirmek, etkinliklerle çocuklarda yaratıcı ruhu geliştirmek, birlikte hareket etme, yardımlaşma gibi özelliklerin kazandırılmasına katkı sağlanması da amaç olarak gösterildi. Ayrıca; köyde yaşayan diğer çocukların ve gençlerin fiziksel aktivite ve spor alanlarından faydalanması da amaçlar arasında yer aldığı ve çevre düzenlemesinin iyileştirilmesi, bakım ve onarım çalışmaları proje kapsamında devam etmekte olduğu kaydedildi.