Aktif Rol Üstleneceğiz

Aktif Rol Üstleneceğiz

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Başbakan´ın açıkladığı eylem planını değerlendirdi, ?planda Çanakkale için önemli vaatler var, gerçekleşmesinde inisiyatif alacağız? dedi

Çanakkale Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkanvekili Av.Bülent Turan, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün açıklanan 2016 yılı eylem planını değerlendirdi. Turan, plan içerisinde Çanakkale´yi ve Çanakkalelileri çok yakından ilgilendiren önemli vaatler olduğuna dikkat çekti.

1 Kasım seçimleri öncesinde verilen vaatlerin gerçekleşmesi için planlı bir takvim oluşturulduğunun altını çizen Turan, özellikle eylem planındaki bazı vaatlerin Çanakkale için çok önem arz ettiğini belirterek, bu vaatlerin gerçekleştirilmesi için kaybedecekleri vakitlerinin olmadığını ifade etti.

?Yapılamaz denilenleri hayata geçirdik?

Ak Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Bülent Turan, 1 Kasım´da milletin bütününü kapsayan taahhüt niteliğinde beyannamelerini açıkladıklarını belirterek şunları söyledi: ?AK Parti 13 yıllık iktidar döneminde birçok reforma imza atmış, yapılamaz denilenleri hayata geçirmiş bir parti. Siyaseti toplumdan gayrı düşünemeyiz. Her gün yeni ihtiyaçlar doğuyor ve bu ihtiyaçlara dönük çalışmalar yapmak da siyaset kurumunun görevi?

?Reformlar Hayata geçirilecek?

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan  hiç gecikmeden 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık dönemde reform ve vaatlerini hayata geçireceklerini söyledi ve şöyle devam etti: ?AK Parti Grup Başkanvekili olarak bu reformların meclise bakan kısımlarında aktif bir rol üstleneceğiz. Özellikle bazı vaatler tarımda marka şehir Çanakkale´miz için çok önem arz ediyor. Yemde ve gübrede KDV kalkıyor. Genç çiftçilere proje karşılığı 30 bin tl karşılıksız destek verilecek. Tarım üreticisi hemşerilerimizin şartlarını iyileştirecek olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Kaybedecek zamanımız yok. Bölgemizde küresel aktörler Suriye´de iken iç siyasette istikrarı, huzuru, güvenliği sağladığımız oranda enerjimizi dış siyasete verebiliriz? dedi.

Planda öne çıkan bazı başlıklar

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan 2016 Eylem Planı´nı değerlendirdi. Turan planda öne çıkan başlıkların bazılarını şu şekilde sıraladı: ?Gençlerimize 50 bin TL´lik nakdi desteği. Gençlerimize 100 bin TL´lik faizsiz kredi desteği. Lisans öğrencileri için 350 TL´lik bursu 400 TL´ye çıkacak. Çeyiz Hesabı uygulaması başlıyor. Esnafa 30 bin TL´lik faizsiz kredi uygulaması başlıyor. Asgari ücret 1,300 TL´ye yükselecek. Tüm işçi emeklilerine 1,200 TL verilecek. Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi kalkacak.65 yaş aylığı alan vatandaşların maaşlarında kesinti olmayacak. Muhtarların maaşları da 1,300 TL´ye çıkacak. Polis ve uzman erbaşların 2,200 olan ek göstergeleri 3000´e çıkıyor. 30 bin öğretmen ataması Şubatta yapılacak. Konut hesabı uygulaması başlatılacak. Emekli ve dar gelirliler için 250 TL taksitle ev sahibi yapma uygulaması başlıyor?