Ak Parti Turan'ı Bağrına Bastı

Ak Parti Turan

AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı ve İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Gelibolu ilçesinde partililerle bir araya geldi.

Turan, ilçede kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Milletvekili adayları İsmail Kaşdemir ve Jülide İskenderoğlu`nun da katıldığı etkinlikte, ilçe girişindeki Evreşe beldesi sapağında partilileriyle bir araya gelen Turan için iki kurban kesildi. Turan, seçim aracı üzerinden yaptığı konuşmada, daha yapılacak çok işleri olduğunu söyledi. Çanakkale için yapılacak çalışmaları bulunduğunu anlatan Turan, şöyle konuştu:  " Bizler şehitlerimizin emanetini, Fatih Sultan Mehmed'in Çanakkale`ye yapmış olduğu o güzel kalenin emanetini, hep beraber omuzlayıp yarınlara getireceğiz. Sizlere yapacağımız altyapı, çöp su, gibi işler zaten bizim görevlerimiz. Bunları yapacağız demiyoruz. Zaten görevimiz ama esas vereceğimiz vaatler de var. 13 yıldan bu yana Gelibolularla, Çanakkalelilerle bizim kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la ve şu andaki Başbakanımız Ahmet Davutoğlu`nun yürüyüşü yalnız kalmadı, yine yalnız kalmayacak. Bizler gönüllere köprü yapmak için buradayız, bizler yatırımların yanında aşk için, muhabbet için, şu sahilde yürüyüp çay içmek için buradayız. Bu memleketimiz bir tarım cenneti ama meyvemizi toplayıp pazara veriyoruz. Oysa bir marka yaratabilsek, oysa altyapılarımızı hazırlayabilsek, oysa gıda ihtisas alanlarımızı hazırlayabilsek, çok farklı değişimler olabilir." Turan ve beraberindekiler daha sonra vatandaşlarla sohbet etti.

Lapseki'de karşılama töreni

Gelibolu`daki ziyaretlerinin ardından feribotla Lapseki`ye geçen Turan beraberindeki adaylar İsmail Kaşdemir, Jülide İskenderoğlu ve Sebahattin Güner için İskele Meydanı`nda karşılama töreni yapıldı. Daha sonra kurban kesilip dua edildi. Törene katılanlara seslenen Turan, Lapseki için projeleri bulunduğunu ve bunları beraberce hayata geçireceklerini söyledi. Turan, şöyle konuştu: " Tüm akrabalarım, sınıf arkadaşlarım, arkasında namaz kıldığımız hocalarımız, ağabeylerimiz burada. Sizlerin içinden biriyim. Yine beraber olacağız. Bu memlekete borcumuz var. Artık iktidar belli. Yüzde kaç oyla kazanılır, muhalefet bunun hesabında. Lapseki`den çok şey bekliyorum. 7 Haziran`da Lapseki ne oy vermiş, ona bakacağım. Bağcılar Belediyesi ile ortak projelerimiz oldu, daha da olacak. Çanakkale, hak eden değere kavuşacak. Hep birlikte masada oturup konuşacağız ve ne gerekiyorsa yapacağız." Miting sonrası vatandaşlarla milletvekili adayları, yoğun ilgi nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.

Kordonda halkla buluştular

Kent girişinde karşılanan grup, Kordonboyu`ndan parti binasına doğru yürüyüş yaparak vatandaşları selamladı. Koltuk Barınağı İskelesi`nde parti otobüsünden halka seslenen Turan, gördüğü ilgiden son derece memnun olduğunu dile getirdi. İlkokulu Lapseki`de, anne ve babasının zor şartlarda sağladığı destekleriyle lise ve üniversiteyi de İstanbul`da bitirdiğini anlatan Turan, şunları kaydetti: " İstanbul gibi tarihin ve medeniyetin başkenti bir yerde milletvekilliği yapmayı Allah bana nasip etti ama hep pergelin bir ayağı Lapseki'de, Çanakkale'de oldu. Her ne kadar İstanbul vekili olsak da hiç buralardan kopmadık. En son süreçte genel merkezimiz bize Çanakkale'de görev yapmayı nasip etti, bir anlamda emretti. Emanet olduğumuz İstanbul'dan tekrar ev sahibi olduğumuz Çanakkale'ye gelme imkanı bulduk. Çanakkale'deyim. Bugün Besmele`yi çektik. Mutluyum. Teşkilatımızın gösterdiği ince hassasiyet yüksek duygular bizi başka bir yere taşıdı. Çanakkale artık daha çok hizmet istiyor, İstanbul'un tecrübesini Ankara'nın iddiasını buraya taşımak istiyor. İnşallah seçime kadar sıkılmadık el, dolaşılmadık kapı bırakmayacağız. İstanbul'un teşkilat kültürü, Ankara'nın iddiasını buraya yansıtacağız. Zaten 12 yıldır milletvekilliği yapan arkadaşlarımızla kaldığımız yerden daha iddialı şekilde devam ettireceğiz. Burada yapılacak çok işimiz var. Köprüler yollar bir şekilde yapılır ama önemli olan kalpten kalbe yol yapmak.” Turan ve diğer adaylar, konuşmanın ardından seçim otobüsünden halkı selamlandı.