Akp İçin Konuşmak Çok Kolay

Akp İçin Konuşmak Çok Kolay

CHP Milletvekili Adayı Metin Ümit Ural, AKP´nin 1 Kasım seçim beyannamesinin seçmene söylenen yalanlarla dolu olduğunu söyledi.

CHP Milletvekili Adayı Metin Ümit Ural, ? AKP için konuşmak çok kolay ancak doğru konuşmak çok zor. 7 Haziran genel seçiminde ?kaynak yok´ diyen AKP bugün bol keseden harcıyor. Yeni kaynak mı bulundu? 5 ayda pozitif yönde çok şey değişti de bizim mi haberimiz yok?? dedi. CHP Çanakkale Milletvekili Adayı Metin Ümit Ural, AKP´nin seçim beyannamesinin seçmeni kandırmak üzerine kurulu olduğunu öne sürdü. Ural, ?  Yeni bir anayasa yapacağız , siyasi partiler kanununu değiştireceğiz , tüm ayrımcılık zeminini ortadan kaldıracağız, seçim barajına düzenleme gelecek, yargıda kapsamlı reform gibi konuları ana başlıklar olarak AKP seçmenin huzuruna sunuyor. Peki demezler mi 13 yıllık iktidarında neden yapmadın?? şeklinde konuştu.

AKP kendi istediğini halka dayatıyor

AKP seçim beyannamesinde ?Başkanlık sistemi bize daha uygun" şeklinde bir tespitin olduğunu ve ? Parlamenter sistemin yol açtığı siyasi istikrarsızlıklar karşısında Türkiye vizyonumuzun ihtiyaç duyduğu etkin ve dinamik yönetim anlayışına dayalı özgürlükçü başkanlık sisteminin daha uygun olduğunu düşünüyoruz? diye anlatıldığını söyleyen Ural, ? kime sormuşlar uygun olup olmadığını. AKP´nin kendi isteklerini halka dayatarak bugüne kadar politika yaptı. Seçmen artık baskıcı ve dayatmacı politikalarını istemiyor ve istemediğini de 7 Haziran seçiminde sandıkta ifade etti? dedi.

Hani kaynak yoktu?

CHP Çanakkale Milletvekili Adayı Metin Ümit Ural, AKP´nin seçim beyannamesindeki ev almak isteyen vatandaşa katkı, annelere doğum , kadınların siyasetten bürokrasiye kadar karar alma mekanizmalarına etkin katılımları, seçilme yaşını 18´e indirme, gençlere sınırsız, ücretsiz internete erişme imkanı,kendi işini kurmak isteyen gençlere  proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek, yemde ve gübrede KDV´yi kaldırma,  asgari ücret 1300 tl olacak gibi söylemlerin bulunduğunu belirterek, ? İnternette ulaşıma engel koyan, sosyal medyayı ortadan kaldırmak isteyen AKP için konuşmak çok kolay ancak doğru konuşmak çok zor. 7 Haziran genel seçiminde ?kaynak yok´ diyen AKP bugün bol keseden harcıyor. Yeni kaynak mı bulundu? 5 ayda pozitif yönde çok şey değişti de bizim mi haberimiz yok?? dedi.

Seçmen size inanmaz çünkü?

CHP Çanakkale Milletvekili Adayı Metin Ümit Ural AKP seçim beyannamesi eleştirisine ?bugün söylüyorlar, yarın unutuyorlar. Söyledikleri de yalan çıkıyor´ sözüyle devam etti. Ural, ? Size son zamanda yaşanan iki örnek vereyim. Başbakan Ahmet Davutoğlu öğrencilik yıllarını anlatırken ?Çanakkale şiirini okudum diye solcular beni dövdü´ dedi. O açıklama üç gün sonra kendi sınıf arkadaşları başta olmak üzere yalanlandı ve Sayın Davutoğlu´ndan karşı bir açıklama gelmedi. Aynı şekilde  AKP Çanakkale Milletvekili Bülent Turan katıldığı bir TV programında Çanakkale´nin CHP´li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan´ın ?HDP´lileri alnından öperim´ dediğini söylüyor. Üç gün sonra Başkan Gökhan konunun görüntülerini meclis toplantısında izlettiriyor ve yok böyle bir söz. Doğal olarak Sayın Turan´dan da açıklama yok. Bu seçmen size nasıl inansın? Yalan üzerine kurulu bir politikaya  Cumhuriyet Halk Partisi son vermeye kararlıdır. Biz insan odaklı yalansız siyaset yapıyoruz. Çünkü, insana saygılıyız.  Önce insan, önce Türkiye ,birlikte hareket diyoruz? şeklinde konuştu.