AKÇANSA'DAN GENÇLERE BÜYÜK İMKAN

AKÇANSA

Gençlere sağladığı geniş staj imkanları ile takdir toplayan bölgemizin değerli sanayi kuruluşu AKÇANSA dan ikinci kez çağrı

Akçansa kadın öğrencilere desteğini GençİZ staj programıyla sürdürüyor Akçansa’nın Kasım 2022’de hayata geçirdiği ve 7 binin üzerinde başvuru alan GençİZ yeni nesil uzun dönem staj programında ikinci dönem başvuruları başladı.  

  Kadın öğrencilerin sektörde deneyim kazanmalarını destekleyen program gençlerin hayallerini ve hedeflerini gerçekleştirmeye; iş hayatının içinde farklı alanları yakından tanımalarına yardımcı oluyor. 

GençİZ kapsamında staja başlayacak öğrenciler ayrıca, şirketin genç yetenek işe alım programına da hazırlanma fırsatı elde edecekler. GençİZ için son başvuru tarihi 9 Temmuz. Sabancı Holding ve Heidelberg Materials ortak kuruluşu Akçansa’nın “Future of Work – İş’in Geleceği” vizyonu ile kadın öğrenciler için geliştirdiği, ilk günden itibaren gerçek bir iş ve gelişim deneyimi sunan yeni nesil uzun dönem staj programı GençİZ’in ikinci dönem başvuruları başladı. Program kapsamında üçüncü ve dördüncü sınıf lisans öğrencileri ile yüksek lisans programlarında eğitimlerine devam eden genç yetenekler başvuruda bulunabiliyorlar. 

İlk senesinde 7 binin üzerinde başvuru alınan programda 26 kadın öğrenci 8 ay süren staj dönemi boyunca teknik ve kişisel gelişim eğitimleri ile geleceğe hazırlanma ve çeşitli iş kollarını yakından tanıma fırsatı elde ettiler. Öğrenciler ayrıca çapraz yetkinliklerini geliştirmeleri için şirketin stratejik hedefleriyle uyumlu olacak şekilde ‘Çimento ve Betonda İnovasyon’, ‘Karbon Yakalama ve Kullanma Teknolojileri’ ‘Veri Bilimi ve Çimento Sektörü İçin Dijital İkizler’ ile ‘Çimento ve Beton’da Sürdürülebilirlik’ başlıkları altında projeler geliştirdiler. Programın ikinci döneminde Akçansa’ya katılacak gençler şirketin ‘Let’s Shape The Future Together’ genç yetenek işe alım programına hazırlanma imkânı da yakalayacak.