Ak Hayaller

Ak Hayaller

Gelecek dönem TBMM'nin turuncu koltuklarında oturma umutlarını taşıyan çok sayıda isim siyaset sahnesinde yerlerini almaya başladı. Gözler hangi isimlerin ön plana çıkacağına çevrildi.

5.Olağan kongresini 21 Aralık’ta yapan ve Erdener Can’ın tek aday olarak girdiği seçimlerde İl Başkanı olarak göreve getirilen Ak Parti’de şimdi gözler Milletvekilliği yarışına çevrildi. 2015 Haziran ayında gerçekleştirilecek Milletvekili Genel Seçimlerine 5 ay gibi bir süre kala, Ak Partide Çanakkale Milletvekilliğini düşünen çok sayıda siyasetçi çeşitli temaslara bulunmaya başladılar.

Yeni yılın ilk günleri ile birlikte düşüncelerini önce yakın çevreleri ile paylaşan çok sayıda isim bir yandan gündelik yaşam ve işlerini sürdürürken, bir yandan da hedefledikleri siyasi rol için nabız yoklamaya başladı. Ak Partide aday adaylığına kesin gözle bakılan isimlerin başında eski İl Başkanı Muzaffer Kutlu geliyor. Kutlu’nun, geçtiğimiz Cuma günü İstanbul’da başlayan Feshane Çanakkale Günlerinde mevcut Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile yakın ve sıcak temas içerisinde olduğu gözlendi.

Ak Partide Çanakkale merkezden Muzaffer Kutlu’nun dışında; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bireysel çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken Bülent Biçer, İl Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu, geçtiğimiz seçimlerde aday adayı olan Ramazan Işıldak ve Yeşim Karadağ, Murat Efe ve Kamil Ali Aşkın gibi isimlerin de önümüzdeki dönem Milletvekilliğini düşünen diğer isimler olarak konuşulmaya başladı. Çanakkale siyaseti için çok önem verilen Biga-Çan aksında ise bir çok ismin Milletvekilliği yarışına gireceği dillendiriliyor. Geçtiğimiz dönem Çanakkale Milletvekili olarak parlamentoda görev yapan Müjdat Kuşku’nun bu dönem aday olabileceği belirtilirken, yine geçtiğimiz seçimlerde 3.sıra milletvekili adayı Olan Sebahattin Güner’in de tekrar adaylığa soyunacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Biga ilçesinde ise mevcut Milletvekili İsmail Kaşdemir’in önümüzdeki dönemde de Milletvekilliğine devam etmeyi düşündüğü, bunun yanı sıra yerel seçimlerde koltuğu CHP’li İsmail Işık’a kaptıran eski Belediye Başkanı Mehmet Özkan ile, geçtiğimiz dönem Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin’in ve geçtiğimiz dönem Milletvekili aday adayı Ahmet Yonar’ın da bu ilçeden Milletvekilliğini düşünen isimler olduğu kaydedildi.

Bu isimlerin dışında; Erdoğan Madak, Kamil Özer, Seyfullah Ekşi, Hüseyin Yıldırım, Kazım Çalışkan, Davut Gazi Benli gibi isimlerin de henüz karar vermemelerine karşın yakın çevrelerinde tekrar Milletvekilliğini düşünebileceklerini paylaştığı ifade ediliyor.