Ak Partiden Erdem´e Suç Duyurusu

Ak Partiden Erdem´e Suç Duyurusu

AK Parti İl Başkanı Av. Erdener Can, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri ve 12 AK Parti İlçe Başkanı, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında suç duyurusunda bulundu.

İlçe başkanlarıyla birlikte adliye binasına gelerek suç duyurusunda bulunan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Erdener Can, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem´in attığı ´Türkiye ile İran savaşırsa, İran´dan yana olurum´ tweeti ve Rusya televizyon kanallarına yaptığı açıklamalar hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye binası önünde basın açıklaması yapan Başkan Can, "Bugün biz Çanakkale´de, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında suç duyurusunda bulunduk. Milletvekillerimiz, il başkanlığımız ve 12 ilçe başkanlığımız ilgili şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu. Hepinizin de bildiği gibi bir müddet önce kendisi attığı bir tweette eğer ´Türkiye ile İran karşı karşıya gelirse, ben İran´ın tarafını desteklerim´ demişti. Ve sonrasında geçtiğimiz günlerde de Rusya ulusal televizyonlarında Türkiye´yi akıl almaz iftiralarla, alçakça suçladı. Türkiye´nin IŞİD´i ve terör örgütlerini desteklediğini, yine ülkemizin sarin gazı satımı ve dağıtımı konusunda alçakça iftiralarda bulunmuştur. Biz öncelikle bekledik. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun bu ilgili şahıs hakkında gereğini yapması ve disiplin soruşturması başlatmasını bekledik. Ancak Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu gereğini yapacağı yerde bu şahsa adeta destek olmuş ve ´Eren Erdem´i yedirmem´ demiştir" dedi.

"YAZIKLAR OLSUN"

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem´in yargı önünde hesap vermesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Can, "Öncelikle yazıklar olsun diyoruz. Atatürk´ün kurduğu parti olmakla övünen, Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşundaki parti olmakla övünen CHP milletvekiline bu sözler, bu iftiralar yakışmamaktadır" diye konuştu. Kendisi halkın vicdanında mahkum olmuştur. Ancak bu yetmez. Yüce Türk adaletinin önünde de bu şahsın hesap vermesini istiyoruz. Bu amaçla bizler bugün Eren Erdem hakkında suç duyurusunda bulunduk. Geçmişte olduğu gibi Çanakkale, düşmanlara ve hainlere nasıl geçit vermediyse, bundan sonra da geçit vermeyecektir. Biz Çanakkale´nin sorumlu, vatansever siyasetçileri olarak ve her zaman partiden önce vatanı önemsemiş siyasetçileri olarak bu olayın takipçisi olacağız. Şunu önemle tekrar tekrar hatırlatmak istiyorum ki Çanakkale´de asla vatan hainlerine geçit vermeyeceğiz" diye konuştu.