Ak Partiden Akfa Düzenlemesine İtiraz

Ak Partiden Akfa Düzenlemesine İtiraz

Ocak ayı meclis toplantısında onaylanan ve kıyılarda 0,45 emsal üstüne izin vermeyen imar tadilatı ile ilgili AK Partili Tülay Ömercioğlu´ndan rant iddiası geldi.

Gündemden düşmeyen AKFA Arazisinin yapılan imar tadilatı ile gizlenerek CHP´ye yakın kişilere rant yaratılacağını iddia eden Ömercioğlu, imar tadilatının iptal edilmesi için belediyeye dilekçe vereceklerini açıkladı. İl Başkanı Yeşim Karadağ ve Tülay Ömercioğlu imar değişikliği ile ilgili olarak şok suçlamalarda bulundular.

 

Ocak Ayı belediye meclis toplantısında KYK Erkek Öğrenci Yurdundan Kolin Hotel´in bulunduğu alan içerisinde kalan kıyı şeridinde 0,45 emsal ile bütün bir imar planı gündeme gelmişti. Belediye İmar Komisyonunda AK Partili meclis üyesi Eren Kemerli´nin de onayladığı, sonrasında mecliste yapılan oylamada Kemerli´nin çekimser kaldığı imar tadilatı oy çokluğu ile meclisten geçmişti. İmar tadilatının oylanması sürecinde ve sonrasında da AK Parti belediye meclisi Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu yapılan düzenlemenin AKFA arazisi ile ilgili olduğunu iddialarında bulunmuştu.

 

CHP´Lİ İSİMLERE RANT YARATILIYOR!

 

Bugün basın toplantısı düzenleyen Tülay Ömercioğlu, imar tadilatı ile ilgili olarak iddialarını sürdürdü ve imar değişikliğinin iptali için belediyeye itiraz dilekçesi vereceğini açıkladı. İl Başkanı Yeşim Karadağ ve Merkez İlçe Başkanı Gültekin Yıldız hazır bulunurken toplantıya AK Partili Meclis Üyesi Eren Kemerli de izleyiciler kısmında yer alması dikkat çekti. Ömercioğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada; ?Kıyı Kenar Şeridi ve içinde yer alan AKFA meselesi bildiğiniz gibi uzun süredir şehrin gündeminde. Konuyla ilgili olarak AK Parti gurubu adına daha önce rahatsızlıklarımızı ifade etmiştim. Demiştik ki; AKFA meselesi CHP´deki iki gurup arasındaki pazarlıkların, ilişkilerin neticesidir. AKFA arazisinin asıl sahibi de olmasa dahi, aracı olan, içinde adı geçen CHP´liler buradan daha fazla rant elde edeceği şekilde bir imtiyaz talep etmektedir. AKFA projesinin farklı dönemlerde meclise getirilmesinin sebebi budur. Öyle ki bu talebin geri çevrilmesi, CHP içinde kayıkçı kavgasına dönüşmüştür. Hatırlarsınız 2014 yerel seçimlerinde Bir grup, Ülgür Gökhan´ın karşısındaki adayı desteklemiştir. Kavga etmelerini sonuçlarını siyaseten ödeyen bu ikili, meseleyi kavga ederek çözemeyeceklerini anlamış olmalılar ki, son dönemde basına da yansıdığı şekliyle ?İlkeli Birliktelik? adı altında bir araya gelmiş ve karşılıklı çıkarlarını kollayacak şekilde bir uzlaşmaya varmışlardır. Bu uzlaşmada ilk adımı atan ise AKFA arazisi ile bağı olan taraf olmuştur. CHP´de rüşvet, tehdit ve baskı ile gündeme gelen il ve ilçe seçimlerinde İlkeli Birliktelik adı verilen grubun istediği isimlerin seçilmesi için var güçleriyle çalışmışlardır, çıkan sonuçlar itibariyle de Ülgür Gökhan´ı mutlu eden ve sadakatini gösteren, tarafın ödülü ise AKFA için istediği imar değişikliğinin, bizzat Ülgür Gökhan tarafından meclise getirilmesi ile olmuştur. Meselenin siyasi boyutu kısaca bu şekildedir? açıklamasında bulundu.

 

EREN KEMERLİ KOMİSYONDA ONAYLAMIŞ, MECLİSTE ÇEKİMSER KALMIŞTI

 

Tülay Ömercioğlu´nun konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Belediye İmar Komisyonunda AK Partili Eren Kemerli´nin komisyonda kararı onayladığı ve meclis oylamasında ise çekimser oy kullanılması hatırlatıldığında Ömercioğlu; ?O imar tadilatının kapsadığı bölgede üç bilemediniz 5 tane parsel de yapı yoktur, geri kalan alanlarda yapılar bulunmaktadır. Eren Kemerli arkadaşımız da herhalde buradaki bazı yükseklikleri dikkate almadı. Şu an Eren Kemerli yerine cevap verme hakkım yok. Ama bununla ilgili ayrıntılı olarak inceleme yapıldığında biz bunları bulduk. Bunun yanı sıra Eren Beyin, orada anında gelen bir proje var. İki üç günde gelişen bir olayda bu dosya yeniden gündeme sokuldu. Buna karşılık arkadaşımız herhalde hazırlıksız yakalandı? diyerek cevap verdi.