AFAD´tan Eğitim Seferberliği?

AFAD´tan Eğitim Seferberliği?

Çanakkale AFAD tarafından 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Çanakkale ve İlçelerinde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitimler düzenlendi.

"Afete Hazır Türkiye - Afete Hazır Okul" projesi kapsamında  AFAD eğitmenlerince verilen İlk 72 Saat ve Temel Afet Bilinci eğitimleriyle başta deprem olmak üzere doğal afetlere ve acil durumlara karşı öğrencilerde sosyal bilinç oluşturulması hedefleniyor.

Deprem haftası süresince 16 okulda toplam 3228 öğrenciye afet türleri, afet öncesi, sırası ve sonrası alınması gereken tedbirleri anlatan Çanakkale AFAD eğitmenleri, eğitimlerin ardından acil durumlarda bina tahliyesi tatbikatları da gerçekleştiriyor.

İlk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencileri olası afetlere karşı bilinçli ve hazır hale getirmek istediklerini söyleyen Çanakkale AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz; "Deprem haftası nedeniyle düzenlediğimiz eğitimlerde eğitmenlerimiz tarafından öğrencilere afet türleri ve olası afetlerde davranış tarzları anlatılıyor ve tahliye tatbikatları gerçekleştiriliyor. Afetlere karşı mücadelenin en önemli basamağı bilinçli bir topluma sahip olmaktır. Bilinçli bir toplum olmanın temel taşlarından biri ise erken yaşlardan itibaren eğitimler verilmesidir. Temel afet bilinci eğitimini almış, acil durumlara karşı yapması ve yapmaması gerekenleri bilen bilinçli bir nesil yetiştirmek öncelikli hedeflerimiz arasında. Bilindiği üzere sadece deprem haftasında eğitimler düzenlemiyoruz. AFAD olarak şu ana kadar il genelinde 23 bin 887 kişiye eğitim verdik. Eğitim faaliyetleriyle okulları, iş yerlerini ve halkımızı muhtemel afetlere karşı hazır ve bilinçli hale getirmek istiyoruz." dedi.