Adil Yönetim Manifestosu

Adil Yönetim Manifestosu

Ben, milletvekili adayı olduğum bu topraklarda doğdum.

Ben, milletvekili adayı olduğum bu topraklarda doğdum. Çocukluğum bu topraklarda geçti. Okumayı yazmayı burada öğrendim. Bir mühendis adayı olarak ayrıldığım memleketime, bir mühendis olarak dönerek bu topraklarda hizmete başladım. Askere, bu topraklardan uğurlandım. Ben, bu toprakların çocuğuyum. Bu toprakların evladı olarak, memleketime daha fazla hizmet edebilmek için milletvekilliğine adayım.

 

Gençlik yıllarımdan itibaren önce Eceabat ve Çan İlçe Tarım Müdürü, sonra Çanakkale İl Tarım Müdürü ve son olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak görev yaptığımız süre boyunca, ?Kurallar, uygulayıcıların elinde anlam kazanır´ diyerek gereksiz bürokrasiyi kaldırdık.

 

ÇÖZÜMDE BİRLİKTELİK; Kamuda görev yaptığımız süre boyunca tüm muhtarlarımız, tek telefonla bana ulaştılar ve sorunlarını aktardılar. Milletvekili olduğum dönemde de, bugüne dek muhtarlarımız nasıl doğrudan bana tek telefonla ulaştılarsa, sizler de şikayetlerinizi iletebilecek ve çözümde birlikteliğin bir parçası olacaksınız. Bir yurttaş olarak attığımız her adım sizlerin gözetiminde olacak ve hep birlikte şeffaf temsiliyetin mimarı olacağız.

 

TEMSİLİYETTE TARAFSIZLIK; ?Halka hizmet, Hakka hizmettir? düsturumuz, ?Hak alınmaz, bilakis hak sahibine verilir? ise şiarımızdır. Bu nedenle milletvekilinin

 ?Halkın hakimi değil hizmetçisi olması? gerektiğinin idrak ve şuuruyla Çanakkale´nin meselelerinin çözümünde, önceliklerinin belirlenmesinde mevcut kaynakların tahsisi ve kullanımında Çanakkalemizin ve siz değerli hemşerilerimizin görüş ve önerilerine öncelik vereceğiz. Vekil-Asıl ayrım duvarını yıkarak kol kola, omuz omuza hep beraber, hep birlikte yürüyeceğimiz bir birliktelik içerisinde olacağız. Sizlerin dert ve sıkıntılarını kendi sıkıntım ve derdim olarak kabul edip, sizin dertlerinizle dertlenerek, şahsımı tanısın yada tanımasın, Ak Partili olsun yada olmasın her vatandaşımızın çıkarını aynı ölçüde koruyacağız.

 

GENÇLİK HAREKETİ; Geleceğe dair umutlarımız olan gençlerin, yönetimde sesi olacak her birinin mutlu bir hayata adım atabileceği ortamı birlikte oluşturacağız. Gençlik, kendilerine biçilen rollere mahkum edilmeyecek, geleceklerine kendilerinin karar verebileceği bir ortamın inşasında destekçileri olacağız.

 

KADINLAR; Toplumsal yaşamın temel dinamik ve direği olan kadınlarımızın ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda toplumdaki hak ettikleri saygın yeri almaları için katılımcı bi anlayış benimsenecektir. Kadınlara yönelik uygulanan girişimci destek paketlerine devam edilecek ve sosyal hakların tam teslimi açısından memleketimizin her bir ferdinin tavsiyelerini dikkate alacağız.

 

ESNAFIM PROGRAMI; Esnaf ve Sanatkarların sorunlarına yönelik doğrudan ilgili odaların ortaklığında şikayet destek sistemini hayata geçirerek şikayetleri hızlı bir şekilde ilgili mercilere ulaşacak. Avrupa Birliği ve Türkiye´nin yatırım destek uygulamaları kapsamında işletmeleri büyütebilmek için gerekli yönlendirmeler yapılarak; teşvik paketlerinden yararlanmalarını, finansman imkanlarının yetersizliğinden, pazarlama, mesleki ve teknolojik eğitim eksikliği, danışmanlık hizmetlerinin yetersizliği, sosyal güvenlik uygulamalarındaki problemler ve bürokrasideki sorunların kaldırılması için ortaklaşa çalışacağız.

 

BENİM ÇEVREM, BENİM GELECEĞİM; Bugün çok sayıda çiftçimizin geçimini sağladığı toprağını, hayvanını ve çevremizi korumak ve çocuklarımızın da yıllar sonra aynı topraklarda özgürce sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için çevre koruma tedbirlerini artıracak ve çevreye zarar vererek üretim yapan işletmelerin bunun bedelini ödemeleri açısından sert tedbirlerin savunucusu olacağız.

 

Özlemini duyduğumuz bir Çanakkale için, gelin bu yolda beraber yürüyelim.

 

AYHAN GİDER

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Adayı